DOLAR 34,1923 0.19%
EURO 37,1164 0.04%
ALTIN 2.975,660,74
BITCOIN 23144910.08576%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Oldürüp valize koydu, gölete attı

Oldürüp valize koydu, gölete attı

ABONE OL
29 Nisan 2019 10:47
Oldürüp valize koydu, gölete attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kıbrıs’ta seri katil Nikos Metaksas’ın ifadesi doğrultusunda polis, “Mitsero” madenindeki “Kırmızı Göl’de” dün arama yaptı. Zanlının kurbanlarından bazılarının cesetlerinin bulunduğu valizler göletten çıkarıldı

BİR KURBAN DA KKTC’DE Mİ?: Rum haber kaynakları, KKTC’de Ercan Havaalanı yakınlarında bir arazide 6 Ocak 2019’da bulunan ve Vietnamlı Dami Thi Hop olduğuna inanılan cesedin Güney Kıbrıs’ta seri katil, Nikos Metaksas’ın kurbanlarından biri olabileceğinin düşünüldüğünü yazdı

Güney Kıbrıs’ı sarsan seri cinayet olayında yeni gelişmeler yaşandı. Rum haber kaynakları, RMMO mensubu 35 yaşındaki Nikos Metaksas’ın Filipin ve Nepal uyruklu beş kadın ve iki çocuğu öldürdüğünü itiraf etmesinin ardından dün “Mitsero” madenindeki “Kırmızı Göl’de” yer göstermesi sonrasında su altı robotlarıyla arama yapıldığını ve valiz oldukları düşünülen iki nesne tespit edildiğini bildirdiler.

Rum radyosunun haberine göre, “Orestis” takma adıyla bilinen seri katil Metaksas önceki gün “Mitsero” madeninde yer alan ve “Kımızı Göl” ismiyle bilinen su birikintisine götürüldü.

Burada Rum polisine, Filipin uyruklu Maricar Valtez ile Romanya uyruklu Livia Florentina ve kızı Elena Natalia’yı öldürdükten sonra valize koyarak göle attığını anlattı.

Bunun üzerine gölde su altı kameralarıyla arama yapan yetkililerin valiz olduklarından şüphelendikleri iki nesne tespit ettikleri belirtilen haberde, söz konusu gölün suyundan alınan örneklerin dün yeniden tahlile gönderildiği, dalgıçların ne tür kıyafet ve teçhizat donanacaklarının ise bu tahliller sonucunda belirleneceği ifade edildi.

Rum polisi, söz konusu iki valizin bugün çıkarılması için operasyon yapacak.

Rum kaynaklar, seri katil Metaksas’ın kurbanlarından bir diğeri olan Mary Rose’un 6 yaşındaki kızı Sierra’yı arama çalışmalarının da sürdüğünü, zanlının ifadesi doğrultusunda Lefkoşa’ya bağlı “Ksiliatos” bölgesindeki gölde arama çalışmalarına devam edildiğini belirttiler.

‘Katilin bir kurbanı da KKTC’de mi?’ sorusu gündemde

Öte yandan Rum haber kaynakları, KKTC’de Ercan Havaalanı yakınlarında boş bir arazide 6 Ocak 2019 günü tespit edilen ve 40 yaşındaki Vietnam uyruklu Dami Thi Hop olduğuna inanılan cesedin, seri katil Metaksas’ın kurbanlarından biri olabileceğinin düşünüldüğünü yazdılar.

Dami Thi Hop’un 15 Kasım 2017’den beridir kayıp olduğunu belirtilirken, Metaksas’ın sık sık KKTC’ye geçtiğinin de KKTC basınında yer aldığı vurgulandı.

Ercan Havalimanı – Gaziler anayolu yakınlarında, 6 Ocak 2019tarihinde akşam saatlerinde, bir kadına ait olduğu tahmin edilen ceset bulunmuştu. Ceset, anayola 30 metre yakında, ağaçlık alanda, battaniye ve poşete sarılmış vaziyette bulunmuş, ceset üzerinde olay yerinde yapılan ilk incelemede, kimlik tespiti yapılamamıştı. Polis olay yerinde yaptığı incelemede cesedin bir kadına mı yoksa erkeğe mi ait olduğunu da tespit edememişti. Battaniye ve poşete sarılı olarak bulunan ceset, çürümüş vaziyetteydi.

Rum Polis Basın Subayı: KKTC’den bir talep gelmedi

Rum radyosu haberinin devamında, Rum Polis Basın Subayı Andreas Angelidis’in kuruma yaptığı açıklamada, KKTC makamlarından kendilerine, iki toplumlu teknik komite aracılığıyla herhangi bir talep ulaşmadığını, kendilerinin de KKTC makamlarından herhangi bir talepte bulunmadıklarını söylediğini aktardı.

Angelidis, ilgili iki toplumlu teknik komite aracılığıyla bir talep gelmesi durumunda bunun inceleneceğini de sözlerine ekledi.

İlk valizden kadın cesedi çıktı

Rum polisi, 35 yaşındaki Nikos Metaksas’ın verdiği ifade doğrultusunda “Mitsero” madenindeki gölde yürüttüğü ve zanlının kurbanlarından bazılarının cesetlerinin bulunduğu valizleri çıkarma çalışmalarında ilk aşamayı öğleden sonra tamamladı.

Rum radyosu, ilk valizin göle giren dalgıçlar tarafından çıkarıldığını ve içerisinde bir kadın cesedinin olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

Söz konusu valiz ve bulunan kadın cesedi daha ileri tetkikler için morga kaldırılırken, gölde bulunduğu belirtilen ikinci valizi çıkarma çalışmalarının ise yarın yapılacağı vurgulandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r