istanbul manzara

Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor: yangınlarda son durum
107 okunma

Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor: yangınlarda son durum

ABONE OL
4 Ağustos 2021 10:18
Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor: yangınlarda son durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin orman yangınlarıyla savaşı aralıksız devam ediyor. An itibarıyla 6 kentte devam eden 13 orman yangınına müdahale ediliyor. Son ihbar Muğla’nın Menteşe ilçesinden geldi. Gündoğmuş’ta alevler gece altı mahalleye sıçradı. Manavgat’ta bir mahalle daha tedbir amaçlı boşaltıldı. Denizli’deki yangın 12 saat sonra kontrol altına alındı. İşte Bodrum, Manavgat, Gündoğmuş, Marmaris ve Milas’ta devam eden yangınlarda son durum…

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı bildirildi. Yangının başladığı Başalan Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Aydın sınırları içinde kalan alanda yangının kontrol altına alındığını söylediMenteşe’nin Gazeller Mahallesi’nin Bozbayır mevkiinde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık bölgede yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanı fark eden çevredekiler, durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangına 5 arazöz, 2 su tankeri, 2 dozer, 3 itfaiye aracı ve orman işçileri karadan müdahale etmeye başladı. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek olduğu öğrenildi.

Menteşe’nin Gazeller Mahallesi’nin Bozbayır mevkiinde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık bölgede yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanı fark eden çevredekiler, durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangına 5 arazöz, 2 su tankeri, 2 dozer, 3 itfaiye aracı ve orman işçileri karadan müdahale etmeye başladı. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek olduğu öğrenildi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat: “O kritik noktada bekliyoruz. Her türlü tertibatı aldık. Rüzgar durduğu için ateş ilerlemiyor. Biz sabırla üzerimize gelmesini bekliyoruz. Su atış menzilimize girdiğinde hücuma başlayacağız. Bu boğazda yangını boğmak zorundayız. Umarım sabaha iyi haberler veririz.”

Denizli’nin Buldan ilçesi Türlübey Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın 12 saat sonra kontrol altına alındı.

MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ülkedeki yangınların söndürme çalışmalarına destek verdiğini belirterek Twitter hesabından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetleri, pek çok bölgede yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına desteği sürdürüyor. 400’den fazla Mehmetçik; 3 İHA 4 helikopter 2 çıkarma gemisi 50’den fazla itfaiye, arazöz ve iş makinasıyla görev yapıyor. TSK verilecek her türlü ilave göreve hazırdır” ifadeleri kaydedildi.

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına gece de devam ediliyor. Ortakonuş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz’da çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı. Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale güçlükle yürütülüyor. Yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan alevler, Ortakonuş’un yanı sıra Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine sıçradı.

Rüzgarın etkisiyle anlık olarak bazı bölgelerde etkili olan yangın, ekiplerin yoğun çabasıyla kısmen kontrol altına alındı. Bölgeye sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan da etkili müdahalenin başlayacağı bildirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0