1. Haberler
  2. Genel
  3. Oxford Aşısından Kötü Haber

Oxford Aşısından Kötü Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

T24’ün haberine göre; Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği yeni tip coronavirüs (Covid-19) aşısının üçüncü aşama klinik testlerini ardından, yüzde 70 oranında etkili olduğu tespit edildi. 

BBC’nin son dakika gelişmesine göre yapılan haberde geniş çaplı denemeler sonucu Oxford’un AstraZeneca isimli şirketle beraber geliştirdiği coronavirüs aşısının yüzde 70 oranında etkili olduğu duyuruldu. 

Oxford Üniversitesi’nin Twitter’dan yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; 

“Bugün Covid-19’la mücadelede önemli bir kilometre taşını ifade ediyor. Ara veriler Oxford Aşısı’nın yüzde 70.4 oranında etkili olduğunu gösteriyor ve iki doz üzerinde testler bunun yüzde 90 olabileceğini gösteriyor. Bizi dünya genelinde düşük maliyetle aşı sağlamaya yaklaştırıyor”

“AstraZeneca ile ortak olarak 3 milyar doz aşıyı tedarik etmeyi ve gelecek yılın sonuna kadar dünyanın her yerinde insanlar için erişilebilir kılmayı umuyoruz. Oxford Aşısı, buzdolabı derecelerinde muhafaza edilebilir ve var olan alt yapıyla hızlıca dağıtılabilir” denildi.

Oxford ve AstraZeneca’nın geliştirdiği aşı, yüzde 95 etkili olduğu açıklanan Pfizer ve BioNTech ve yüzde de 94.5 etkili olduğu açıklanan Moderna aşılarıyla karşılaştırıldığında beklentilerin altında kaldı. Öte yandan, BBC Sağlık ve Bilim Muhabiri James Gallagher, Oxford aşısının diğerlerinden daha uygun fiyatlı olduğunu ve depolamanın daha kolay olduğunu belirtti.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Oxford Aşısından Kötü Haber

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.