istanbul manzara

Özgürgün İstifa Etti Muhalefet Onay Verdi İktidar Reddetti!
167 okunma

Özgürgün İstifa Etti Muhalefet Onay Verdi İktidar Reddetti!

ABONE OL
22 Aralık 2020 10:31
Özgürgün İstifa Etti Muhalefet Onay Verdi İktidar Reddetti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün istifası, dün meclisteki oylamada 23 ret oyuyla reddedildi!

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün istifasını Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu’na göndermesiyle birlikte Meclis’in gündemine taşınarak, istifasının kabulü Milletvekillerine sunuldu.

Oylamanın ardından Özgürgün’ün istifası, 23 ‘ret’ oyuyla reddedildi.

Oylamaya 45 Milletvekili katıldı, 21 ‘kabul’ oyu, 1 de çekimser oy katıldı. Özgürgün de dahil olmak üzere 4 kişi de oylamaya katılmadı.

Saner: “İstifanın onaylanıp onaylanmaması, Özgürgün’ün kendisiyle alakalı değil, bu bir ceza davasıdır”

Başbakan Ersan Saner, milletvekili istifasının şahsi bir konu olduğunu belirterek, “Bugün bu iş onaylanmadı ama bu işin onaylanıp onaylanmaması Özgürgün’ün kendisiyle alakalı değil, bu bir ceza davasıdır. Ne zaman açılacaksa açılabilir durumdadır. Ceza davası zaman aşımına uğramaz” diye konuştu.

Özersay: “İstifanın reddedilmesi, Özgürgün’ün iradesine saygısızlıktır”

HP Milletvekili Kudret Özersay, “Bir yıldır Meclis’e bile gelmeyen ama vekil maaşını alan Özgürgün’ün istifası UBP-DP-YDP marifeti ile bugün reddedildi” dedi, “Aylar sonra gelen istifanın reddedilmesi bu istifayı veren vekilin iradesine saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.

Özgürgün: “Dönmemi istiyorsanız ciddi adımlar atın”

Kıbrıs Postası Ana Haber Bültenine telefonla katılıp İrfan Batu’nun sorularını yanıtlayan Hüseyin Özgürün, UBP tabanına mesajlar verdi!

İstifa talebi mecliste reddedilen UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün, “KKTC’ye dönmem için yeterli değil. Ülkeye dönmem isteniyorsa daha ciddi adımlar atılması lazım. Kurultay döneminde meclis başkanlığı teklif edilmişti. Derdim koltuk değil. Bana yönelik hataların düzeltilmesi gerek. Partimin ve ülkemin bana ihtiyacı olursa görevden kaçmam” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0