istanbul manzara

341 okunma

Polise, “ölüm” tehdidi

ABONE OL
18 Ekim 2016 08:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yasak bölgede avlandıkları için kendilerine uyarıda bulunan biri polis müfettiş muavini, diğeri de itfaiye görevlisi iki kişiyi döverek ciddi şekilde yaralayan üç kişi, çıkarıldıkları mahkemede teminata bağlandı

Yasak bölgede avlandıkları için kendilerine uyarıda bulunan biri polis müfettiş muavini, diğeri de itfaiye görevlisi iki kişiyi döverek ciddi şekilde yaralayan üç kişi aleyhine başlatılan polis soruşturması tamamlandı.

Meseleyle ilgili üç gündür poliste tutuklu bulunan Hasan Karamanlı, Ali Düzenli ve Fırat Gazioğlu, dün işledikleri suçlardan ileride yargılanmak üzere mahkemenin uygun gördüğü teminat karşılığında serbest kaldı.

Mahkeme, Hasan Karamanlı ve Ali Düzenli’yi 3 bin TL nakdi teminatla, Fırat Gazioğlu’nu da yargıya kadar kefil kefaletiyle serbest bıraktı.

Dünkü teminat duruşmasında, zanlı Ali Düzenli’nin, olay gecesi, dayak attıkları polislere, “Şikayetçi olursan seni yaşatmayız. Mevzuyu kapat. Kapatmazsan, senin için kötü olur. Seni ve aileni biliriz. Yaşatmayız” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğu da belirtildi.

Tavşan kovaladılar

Dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, meseleyle ilgili gelişmeleri ve talebini aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Hakan Üzüm’ü tanık kürsüsüne çağırdı.

Polis çavuşu Hakan Üzüm, zanlı Hasan Karamanlı’nın “kasti hasar”, “ciddi darp”; Ali Düzenli’nin “ciddi darp”, “şiddet tehdidi” ve Fırat Gazioğlu’nun da “kanunsuz avlanma” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Çavuş Hakan Üzüm, 13 Ekim 2016’da, zanlıların, Yeniboğaziçi Mandıra Bölgesi ile Yeniboğaziçi Ötüken bölgesi arasındaki arazi içerisinde, Fırat Gazioğlu’na ait jip marka araçla, ışıkları açık vaziyette, ava kapalı günde, av hayvanı olan tavşan kovaladığı ve konu araç içerisinden havaya 2 el ateş açtıklarını söyledi.

Zanlıların av kovaladıkları esnada, konu bölgede ikamet eden çevik birlikte görevli müfettiş muavini Şevki Güçsoy ve itfaiye memuru Mehmet Soyman’ın silah sesini duymaları üzerine, araçlarına binip jip aracı takibe aldığını kaydeden Hakan Üzüm, takibin, Yeniboğaziçi bölgesinde, zanlı Ali Düzenli’nin babasına ait mandırada bittiğini anlattı.

Hakan Üzüm, adı edilen polislerin mandırada araçtan indiği sırada bir kargaşa yaşandığını, zanlı Hasan Karamanlı ve Ali Düzenli tarafından ciddi şekilde darp edildiklerini belirttikten sonra, Müfettiş Muavini Şevki Güçsoy’un olay sırasında sol omzunun yerinden çıkarak ağzındaki porselen dişlerinin çıktığını ifade etti.

Daha sonra zanlı Ali Düzenli’nin, dayak attıkları polislere “Şikayetçi olursan seni yaşatmayız. Mevzuyu kapat. Kapatmazsan, senin için kötü olur. Seni ve aileni biliriz. Yaşatmayız” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu da söyleyen tanık çavuş, Hasan Karamanlı’nın da olay yerine gelen bir başka araca eliyle vurarak hasara uğrattığını sözlerine ekledi.

6 av tüfeği ve bir boş fişenk emare

Tanık çavuş şahadetinin devamında, zanlı Fırat Gazioğlu’nun evinde arama yaptığını, Murat Gazioğlu ve zanlıya ait 2’şer adet çifte kırma av tüfeğini emare alıp incelenmesi için ilgili laboratuara gönderildiğini anlattı ve “Olay yerinde inceleme yaptık. Tekerlek izleri aldık. Bir adet de boş av tüfeği fişengi kartuşu bularak emare aldık. İncelemeye gönderdik” dedi.
“Kim kime vurdu görmedik”

Olay gecesi kullanılan tek namlulu iki adet av tüfeğinin de emare olduğunu söyleyen tanık çavuş, zanlı Hasan Karamanlı ve Ali Düzenli’den birer gönüllü ifade aldığını ve zanlıların ifadelerinde olay esnasında elektrik kesildiğini beyan edip, karanlıkta kimin kime vurduğunu görmediklerini, herkesin birbirine vurduğunu beyan ettiklerini aktardı.

Tanık çavuş, zanlıların henüz bitmeyen tahkikata etki etme olasılığı bulunmadığını belirttikten sonra KKTC vatandaşı olan tüm zanlıları uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

Çavuş ayrıca, Hasan Karamanlı’nın Londra’da yaşadığını beyan etti.

Sıra yargıda

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, Hasan Karamanlı ve Ali Düzenli aleyhindeki ithamların, Fırat Gazioğlu’na oranla çok daha ciddi olduğunu ve bir ayrıma gidilmesi gerektiğini belirttikten sonra, Hasan Karamanlı ve Ali Düzenli’yi 3 bin TL nakdi teminata bağladı.

Yargıç, ayrıca, tüm zanlıları davaları sonuçlanıncaya değin KKTC dışına çıkmaktan men etti ve zanlılar lehine KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 20’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0