istanbul manzara

Reels, Instagram ve Facebook’ta yeni özelliklere kavuşuyor!
114 okunma

Reels, Instagram ve Facebook’ta yeni özelliklere kavuşuyor!

ABONE OL
17 Ağustos 2022 10:30
Reels, Instagram ve Facebook’ta yeni özelliklere kavuşuyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meta’nın çatısı altında olan Instagram ve Facebook her geçen gün yeni özelliklere sahne oluyor. Kısa videolar paylaşmaya olanak sağlayan Reels de bunlardan bir tanesi. Kısa zamanda popülerlik kazanan Reels, şimdi yeni özellikleri ile kullanıcıları ile buluşuyor.

Reels, Instagram ve Facebook’ta yeni özelliklere kavuşuyor

Facebook ve Instagram için yeni Reels özellikleri tanıtıldı. Yapılan yenilikler arasında en önemlisi ise Reels için “Add Yours” çıkartmaları olacak. Böylece, bu çıkartma ile bir Reels paylaşıldığında diğer kişiler de aynı konu altında kendi paylaşımlarını yapabilecek.




Instagram açıkladı: Reels yenileniyor!

Sosyal medya devi Instagram, Reels özelliğinin sınırlarını genişletmek üzere düğmeye bastı. Özellik, test aşamasından geçti.

Yeni bir “Add Yours” çıkartması paylaşıldığında başkaları tarafından eklenen Reels’ler bunun için ayrılmış bir sayfada görünecek. Sayfanın üst kısmında, bu akımı kimin başlattığını görülebilecek. Bu özellik, kullanıcıların daha fazla etkileşime girmesini amaçlamanın yanı sıra, takip edecek daha fazla insanı keşfetmenin bir yolu olarak da görülebilir.

Bu özellik ilk olarak geçtiğimiz sonbaharda Instagram Stories için tanıtılmıştı. Oldukça sevilen bu uygulama Hikayeler kısmında oldukça popüler durumda. Bu nedenle “Add Yours” seçeneğini Reels’e de getiren Meta, özellikle Facebook’taki Reels kullanımını artırmayı amaçlıyor.

Meta ayrıca hayranların favori içerik oluşturucularına desteklerini göstermelerine olanak tanıyan Yıldız özelliğinin kapsamını da genişletiyor. Daha önce bazı içerik oluşturucuları için aktif olan bu özellik artık uygun görülen tüm içerik oluşturucuları için kullanılabilecek.

Buna ek olarak, Meta artık tüm kullanıcıların Instagram’dan Facebook’a kolayca Reels göndermesine olanak tanıyor. Şirket, böylelikle içerik oluşturucuların her iki sosyal platformda topluluklar oluşturabileceğini ve iki ağ üzerinden de para kazanabileceğini ifade ediyor.

Görünen o ki, Meta, Reels özelliğine büyük önem veriyor. Bu konuda sürekli geliştirmeler yapan şirket her iki sosyal medya platformunun popülerliğini korumasını hedefliyor. Peki siz Reels üzerinden sunulan yeni özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0