istanbul manzara

Rusya Savunma Bakanı Şoygu: “Ukrayna’da nükleer silah kullanmaya gerek yok”
  • Kibris Web Haber
  • DÜNYA
  • Rusya Savunma Bakanı Şoygu: “Ukrayna’da nükleer silah kullanmaya gerek yok”
121 okunma

Rusya Savunma Bakanı Şoygu: “Ukrayna’da nükleer silah kullanmaya gerek yok”

ABONE OL
16 Ağustos 2022 14:31
Rusya Savunma Bakanı Şoygu: “Ukrayna’da nükleer silah kullanmaya gerek yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya, medyada yer alan iddialara karşı bir açıklama yaparak Ukrayna’da nükleer silah kullanmaya gerek olmadığını duyurdu. Açıklamayı Savunma Bakanı Sergey Şoygu yaptı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın Ukrayna’da nükleer silah kullanacağına dair iddialara yanıt verdi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen uluslararası bir güvenlik konferansında konuşan Şoygu “Askeri açıdan bakıldığında, Ukrayna’da hedeflere ulaşabilmek için nükleer silah kullanmaya gerek yok. Rusya’nın nükleer silahlarının ana hedefi nükleer bir saldırıya karşı caydırıcı olmaktır” dedi.

Şoygu “Medya’da Rusya’nın özel askeri operasyonu kapsamında Ukrayna’da taktik nükleer silahları kullanacağına dair ya da kimyasal silah kullanmaya hazırlandığına dair iddialar yer alıyor. Tüm bu algı operasyonları tamamen yalandır” dedi.
Rusya Savunma Bakanı ayrıca, Ukrayna’ya yönelik askeri harekatlarının aslen ABD ve İngiltere’nin planlarının bir parçası olduğunu bu sayede NATO’nun orta ve doğu Avrupa’daki askeri varlığını birkaç kat arttırdığını söyledi.

Şoygu, ABD ve Rusya’nın arasındaki nükleer silahları sınırlandırmaya dayalı yeni START anlaşmasına dair müzakerelerin sürdüğünü ancak görüşmelerin zorlu geçtiğini söyledi.

Şoygu “Stratejik saldırı silahlarının sınırlandırılması anlaşması konusunda da zorlu bir süreç devam ediyor. Anlaşma 2026 yılına kadar yürürlükte. Rusya tarafından yükümlülükler yerine getiriliyor. Savaş başlıkları ve taşıyıcı füzeler beyan edilen oranda tutulmaya devam ediyor” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0