1. Haberler
  2. KIBRIS
  3. Sağlık Bakanı Ali Pilli, İkinci Doz Covid-19 Aşısı Yaptırdı

Sağlık Bakanı Ali Pilli, İkinci Doz Covid-19 Aşısı Yaptırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İkinci doz aşısını yaptırdıktan sonra açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Ali Pilli, Türkiye’den bugüne kadar 80 bin doz Sinovac aşısı geldiğini, hem Türkiye’den hem de AB’den gönderilen aşıların ikinci dozlarının uygulanmaya başladığını ve aşılama işlemlerinin 25 merkezde yürütüldüğünü ifade etti.

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, ikinci doz Sinovac aşısını yaptırdı.

“TÜRKİYE’DEN BUGÜNE KADAR TOPLAM 80 BİN DOZ AŞI GELDİ”

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre Pilli, aşı yaptırdıktan sonra gerçekleştirdiği açıklamasında, dün gelen aşılarla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nden bugüne kadar toplamda 80 bin doz aşının KKTC’ye geldiğini belirtti.

“HER İKİ AŞININ DA İKİNCİ DOZ UYGULAMALARI BAŞLADI”

Pilli, 40 bin doz Sinovac aşısının yaptırıldığını ve bugün itibariyle ikinci doz aşılamanın başladığını aktararak, AB’den gönderilen 2 bin 250 doz Pfizer-BioNTech aşısının birinci dozlarının tamamlandığını, ikinci doz için yine AB tarafından gönderilen 2 bin 250 doz Pfizer-BioNTech aşılarının uygulanmaya başladığını belirtti.

“25 MERKEZDE AŞILAMA İŞLEMLERİ SÜRÜYOR…”

Pilli, Sağlık Bakanlığı’na bağlı 25 merkezde, aşı uygulamalarının devam ettiğini anımsatarak, birinci doz aşılarını yaptıran vatandaşların, aşı kartlarından ikinci doz için tarih ve aşı merkezlerini kontrol ederek, aşılarını ihmal etmemelerinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

“HEDEF, MART AYI SONUNA KADAR HALKIN YÜZDE 75’İNİ AŞILAMAK”

Pilli, toplumda anlamlı bir koruyuculuğun oluşması ve halk sağlığı için, hedeflenen dozda aşıya ulaşılması takdirde, Mart ayının sonuna kadar halkın yüzde 75’ini aşılmayı hedeflediklerini vurguladı.

TÜRKİYE VE AVRUPA BİRLİĞİ’NE TEŞEKKÜR

Kıbrıs Türk halkının, aşıya ulaşmasında sağladıkları katkıdan dolayı Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’ne yürekten teşekkür ettiğini belirten Pilli, “Ülkemizde salgınla mücadelede en büyük silahımız vatandaşların kurallara uymasıdır” dedi.

Bakan Pilli, “Unutmayalım ki, halkımızın bireysel olarak aldıkları önlemlerle bizlere destek vermeye devam etmesi; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması salgını atlatmamız için halen birinci derecede önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık Bakanı Ali Pilli, İkinci Doz Covid-19 Aşısı Yaptırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.