istanbul manzara

Sağlık Bakanı Sucuoğlu Gerçekten Çalışıyor ”İskele’ye hastane yapılıyor”
  • Kibris Web Haber
  • KIBRIS
  • Sağlık Bakanı Sucuoğlu Gerçekten Çalışıyor ”İskele’ye hastane yapılıyor”
299 okunma

Sağlık Bakanı Sucuoğlu Gerçekten Çalışıyor ”İskele’ye hastane yapılıyor”

ABONE OL
27 Ekim 2016 10:28
Sağlık Bakanı Sucuoğlu Gerçekten Çalışıyor ”İskele’ye hastane yapılıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Sucuoğlu, İskele’deki bir bağış etkinliğinde müjdeyi verdi:

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, 2017 yılında İskele’de hastanenin temellerinin atılacağını müjdeledi.

Bağış etkinliğinde konuşan Sucuoğlu, Güzelyurt’ta projesi tamamlanan 50 yataklı hastanenin yılsonuna kadar temellerinin atılacağını ifade ederek “Anavatan Türkiyemiz’in desteğiyle her ilçemize bir hastane yapılacak. İkinci basamak hastane dediğimiz yoğun bakımı olmayan ama büyük oranda bütün branşların olacağı bir hastane yapacağız” dedi. Sucuoğlu, yeni bütçeyle birlikte sağlık sektöründe eksikliği hissedilen 80- 90 doktorun da alınacağını söyledi.

2017 yılının ilk çeyreğinde de 600 yataklı hastanenin BRTK arkasındaki alana 279 dönümlük arazi içerisinde temellerinin atılacağını dile getiren Sucuoğlu, pazartesi gününden başlamak üzere de Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne de,12 yataklı yoğun bakım ünitesini hediye edeceklerini belirtti.

Bağışlanan gelirle üç adet tekerlekli sandalye ve ilaç dolabı alındı

Güley Yahyalar’ın yazdığı ve ailesini konu alan ‘Neyran’ isimli kitabın satışından elde edilen ve Larnakalılar Derneği’ne bağışlanan gelirle, üç adet tekerlekli sandalye ve ilaç dolabı alındı.

Malzemeler İskele Sağlık Merkezi’ne teslim edildi.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun hazır bulunduğu bağış etkinliğine, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam, Larnakalılar Derneği İskele Şubesi sorumlusu Mustafa Bayramoğlu, Larnakalılar İskele Kadınlar Derneği Başkanı Ümran Beyoğlu,  Larnakalılar Derneği Gazimağusa Şube sorumlusu Hüseyin Galip, ‘Neyran’ kitabının yazarı Güley Yahyalar ve ailesi katıldı.

Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğinin altını çizerek sivil toplum örgütlerinin kendilerine düşen görevleri olanakları çerçevesinde yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

“Neyran” isimli kitabın yazarı Güley Yahyalar da kitabının konusu hakkında bilgi verdi.

Yahyalar, “Tekerlekli sandalyelerin Larnakalılar Derneği’ne yaptığımız bağıştan alınmasının esas sebebi, merhum babam Sonay Yahyalar’dır. Babam İskele’yi ve İskelelileri çok severdi. Onun anısına ilk kazandığım gelirle babam adına bir şeyler yapmak istedim” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0