istanbul manzara

İKİ KAFADAR SAHTE BELGE DÜZENLEDİLER FOTOĞRAFLARINI YAPIŞTIRDILAR
298 okunma

İKİ KAFADAR SAHTE BELGE DÜZENLEDİLER FOTOĞRAFLARINI YAPIŞTIRDILAR

ABONE OL
29 Eylül 2016 08:40
İKİ KAFADAR SAHTE BELGE DÜZENLEDİLER FOTOĞRAFLARINI YAPIŞTIRDILAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne’deki askeri yalı misafirhanesine girmek için, arkadaşıyla birlikte sahte giriş kartı hazırlamaktan dolayı iki kişi tutuklandı. Vedat Özbay, bu suçu arkadaşı Evren Karagöz’le birlikte işlediğini itiraf etmesi üzerine 2 zanlı, “evrak sahteleme” ve “sahte evrakı tedavüle sürme” suçlarıyla ilgili olarak dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlılar teminata bağlandı

Girne’de, pazartesi aksam saatlerinde, askeri yalının misafirhanesine girmek için sahte belge üzerine fotoğraf yapıştırarak girmek isteyen 1 kişi, şikayet üzerine polis tarafından tutuklandı. Vedat Özbay, bu suçu arkadaşı Evren Karagöz’le birlikte işlediğini itiraf etmesi üzerine 2 zanlı, “evrak sahteleme” ve “sahte evrakı tedavüle sürme” suçlarıyla ilgili olarak dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, iddia makamı adına Savcı Mustafa Atakara, Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Mahmut Borucu’yu tanık olarak dinletti.

Borucu, zanlıların sahteledikleri kartın Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kriminalistik Şubesi’nde incelendiğini ve sahte olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Zanlıların ikisinin de gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini ve tahkikatın tamamlandığını belirten Borucu, iki zanlının da ülkede çalışma izniyle bulunduklarını, davalarında hazır olacakları uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, sunulan şahadeti dikkate alarak zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklayarak, haftada iki gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut yapmasına ve her bir zanlı için KKTC vatandaşı birer kişinin imza edeceği 25’er bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Mahkemenin emir verdiği teminat şartını yerine getiren zanlı Vedat Özbay, davaları görüşülünceye kadar serbest kaldı. Diğer zanlp Evren Karagöz ise teminat şartlarını yerine getiremediği için Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0