istanbul manzara

Saksı içerisinde ekili 2 kök Hintkeneviri bitkisi
135 okunma

Saksı içerisinde ekili 2 kök Hintkeneviri bitkisi

ABONE OL
10 Haziran 2020 18:49
Saksı içerisinde ekili 2 kök Hintkeneviri bitkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mağusa’da PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından bir eve yapılan baskında saksı içerisine ekilmiş 36 ve 37 cm boylarında 2 kök Hintkeneviri bitkisi ele geçirildi. Konu evde ikamet eden Rus uyruklu Sergei Andreichuk ile konu evde misafir olarak bulunan Hakan Acıkabak tutuklandı. “Kanunsuz Hintkeneviri bitkisi ziraatı” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Andreichuk ile Acıkabak aleyhinde 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Pencere içinde ve dolap içinde bulundu

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 8 Haziran 2020 tarihinde alınan bir bilgide zanlı Sergei Andreichuk’un evinde kanunsuz Hintkeneviri bitkisi ziraatı yapıldığının öğrenildiğini söyledi. Ayni gün konu eve gidilerek yapılan kontrolde zanlı Andreichuk ile misafir olarak bulunan zanlı Hakan Acıkabak’ın tespit edildiğini belirten Kavaz, zanlılar huzurunda evde arama yapıldığını kaydetti. Kavaz, evde yapılan aramada evin salon bölümünde pencere camının dış kısmında saksı içerisinde ekili vaziyette 37 cm boyunda Hintkeneviri bitkisi ve dolapta yine saksı içerisinde ekili 36 cm boyunda Hintkeneviri bitkisi tespit edildiğini açıkladı. Zanlıların suçüstü hali gereği tutuklandığını söyleyen Kavaz, zanlı Andreichuk’un konu bitkilerin kendisine ait olduğunu beyan ettiğini belirtti. Kavaz, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını ifade ederek, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Tutuklu kalacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, zanlı Sergei Andreichuk ile Hakan Acıkabak’ın tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0