istanbul manzara

Saner: UBP olarak erken seçime hazırız
124 okunma

Saner: UBP olarak erken seçime hazırız

ABONE OL
13 Ekim 2021 18:14
Saner: UBP olarak erken seçime hazırız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Ulusal Birlik Partisi Meclis Grubu, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ersan Saner başkanlığında toplandı.

Cumhuriyet Meclisi’ndeki grup odasında yer alan toplantının tamamlanmasının ardından Başbakan Ersan Saner, basına açıklama yaptı.

Saner, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın seçilmesi ile boşalan milletvekilliği için ara seçim yapılması gerekliliği doğduğunu ve kendilerinin de o dönemde erken seçim yapılması için öneri sunduklarını hatırlattı.

Bugüne gelindiğinde hükümetin Mecliste nisap sağlayamaz noktaya gelmesi ile artık hükümette durmanın bir anlamı olmdığını kaydeden Saner, halkın da beklensisine pararlel olarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a hükümetin istifasını dunduğunu kaydetti.

Saner, “Bizim erken seçim için Ad-Hoc Komitede sunduğumuz 3 Nisan 2022 tarihini tekraradan hükümet ortakları ve muhalefet partileri ile görüştük ve yaptığıımız toplantıda 6 Şubat tarihinde mutabık kaldık ama seçim yasakları tarihinde anlaşamadık ve herhangi bir seçim tarihi belirleyemememizden dolayı da bugün itibarı ile Cumhurbaşkanına hükümetin istifasını sunduk. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın izleyeceği yol çerçevesinde biz UBP olarak erken seçime hazırız” dedi.

 

 

Başbakan Saner, UBP’nin 11 Ekim’de gerçekleşen 46’ıncı yıl resepsiyona da işaret ederek, “Buradaki kalabalığın bizi tek başına iktidara taşıyacağına inancımız tamdır, erken seçimle ilgili adım atmamızdaki en önemli unsur da bu olmuştur” diye konuştu.
Azınlık hükümetinin kurulmasının nedeninin muhalefetin kendileri ile birlikte icraat hükümeti kurmadığı olduğunu söyleyen Saner, bu nedenle azınlık hükümetini kurmak zorunda kaldıklarını ifade etti.
Başbakan Saner, pandemi nedeniyle tüm dünyanın ekonomi ve sağlık alanında birçok sıkıntı yaşadığının da altını çizerek,i “Şu anda gururla ifade edebilirim ki sağlık alanında dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer almaktayız. Turizm ve eğitim alanlarında da hükümet çok önemli adımlar attı” dedi.
Muhalefet partilerine de çağrı yapan Başbakan Saner, 30-31 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan kurultayın ardından seçime gidilebileceğini söyledi.

“Parti olarak hiçbir terredütümüz yoktur. Meclis görevini tamamlamıştır ve erken seçim kaçınılmazdır” dedi.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başbakan Saner, “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yeni hükümet kurma görevini UBP’ye vermesi halinde nasıl bir yol izleneceğinin sorulması üzerine”, UBP 20 milletvekili ile en fazla vekile sahip parti olduğunu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafınfdan hükümeti kurma görevinin UBP verilirse görevden kaçmayacaklarını da kaydederek, “Ancak 7 Kasım’da hükümet kurarken yaşanan süreçler göz önünde bulundurulduğunda muhalefet partilerinin nasıl bir yol isleyeceğini bilemediğimden bu soruya kesin bir cevap veremem” dedi.

Saner, UBP meclis grubunun 6 Şubat’ta erken seçim yapılması kararında uzlaşı sağladığını, hükümetin istifası konusunda da muttabık olduklarının altını çizdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0