1. Haberler
  2. KIBRIS
  3. Sapığın avukatlığını kimse üstlenmedi

Sapığın avukatlığını kimse üstlenmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lefkoşa’daki ‘5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz’ olayının 15 yaşındaki zanlısı, anne ve babasının da hazır olduğu duruşmada dün mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde 24 Haziran’da saat 18.00 sıralarında, beş yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiği ileri sürülen 15 yaşındaki İ. E., dün mesai bitiminde güvenlik önlemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı Doğa Tokay hazır bulundu.  Reynar, zanlı İ. E.’nin, davada hazır olan anne ve babasına avukat tutup, tutmayacaklarını sordu.

Zanlının babası, “Avukat tutmak için girişim yaptık ama kimse oğlumuzun avukatlığını üstlenmek istemedi” dedi.  Mahkeme, bu konuda girişim yapılacağını belirtti.

Bir babanın haykırışı

Cinsel saldırıya uğrayan 5 yaşındaki çocuğun babası ve ailesi de ilk kez mahkemeye geldi. Zanlıyı gören aile, sinir krizi geçirdi.

Zanlı mahkeme avlusundan duruşma salonuna getirilirken öfkelenen baba, “Benim 5 yaşındaki çocuğum senin şerefsizliğinin yüzünden haftanın üç günü psikiyatr’a gidiyor. Her aktivitenin ardından psikiyatra götürüyorum” dedi ve ağır ifadeler kullandı.  Tecavüze uğrayan çocuğun bir başka yakını ise, “Kurtuldun sanma. Dünyanın neresine gidersen git seni bulacağız” diyerek zanlıya tepki gösterdi.

Sosyal tahkikat raporu hazırlanacak

Kapalı yapılan duruşmada savcı Doğa Tokay, zanlı adına hazırlanacak sosyal tahkikat raporunun, sosyal hizmetler memurunun hastanede yatılı tedavi görmesinden dolayı hazırlanamadığını beyan etti.

Savcı Tokay, sosyal tahkikat raporunun hazırlanabilmesi için davanın ertelenmesini talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, çocuk zanlı İ. E.’nin anne- babası, sosyal tahkikat raporu ve tahkikat memurunun hazır olması için davayı 12 Ekim’e erteledi.

Çocuk alt mahkemede yargılanacak

İ. E.’nin, “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz”, “Vahim zarar” ve “Yasal vasisinden izinsiz alıkoyma” suçlamaları başta olmak üzere aleyhine 11 dava getirildiği öğrenildi.

İ. E.’nin çocuk olması nedeniyle alt mahkemede yargılanacağı bilgisine ulaşıldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sapığın avukatlığını kimse üstlenmedi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 29 Mart 2025, 01:19

    447606 66010dude this just inspired a post of my own, thanks 557128

  2. 450496 688963You completed certain very good points there. I did searching on the subject matter and discovered most persons will go together together with your blog 94699

Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.