Sercan Çavuşoğlu’nun Yaklaşık 400 Bin TL Yolsuzluk Yaptığını Tespit Ettiği Savunuluyor.
Gazimağusa Devlet Hastanesi'ndeki görevinden, “yolsuzluk” yaptığı gerekçesiyle geçici olarak uzaklaştırılan Sercan Çavuşoğlu hakkındaki soruşturma tamamlanmadan, Sağlık Bakanlığı'nda göreve başladı.
Ceren ÖZBİL
Gazimağusa Devlet Hastanesi'ndeki görevinden “yolsuzluk” yaptığı gerekçesiyle geçici olarak uzaklaştırılan Sercan Çavuşoğlu, bir süre önce Sağlık Bakanlığı'nda göreve başladı.
Geçtiğimiz yılın eylül ayında mahkemeye çıkarılan ve teminatla serbest kalan Çavuşoğlu, Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde röntgen ve tomografi hizmeti karşılığında, hastalardan tahsil ettiği paradan bin 40 TL’yi makbuz kesmeyerek zimmetine geçirmekle suçlanıyor.
Maliye Bakanlığı'na bağlı Teftiş İnceleme Kurulu'nun hazırladığı rapor doğrultusunda “yolsuzluk” yaptığı yönünde hakkında bir takım bulgular elde edilen Sercan Çavuşoğlu ile ilgili polis soruşturması ise devam ediyor.
Olay, kamera görüntülerinde patlak vermişti
Olay, kamera görüntüleri aracılığıyla Mayıs 2016’da patlak verdi. Hastanenin vezne bölümünde çalışan Sercan Çavuşoğlu’nun kamera görüntülerinde, röntgen ve tomografi hizmeti karşılığı hastalardan aldığı paralara makbuz kesmeyerek zimmetine para geçirdiği belirlendi.
Bir süre sonra Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu, hastanede araştırmaya başladı ve birçok tespitte bulundu. Daha sonra hastanede genel bir araştırma için Sayıştaylık da devreye girdi.
Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu, yolsuzluk tespit etmesi üzerine dosyayı Başsavcılığa gönderdi. Polis, 23 Eylül 2016 tarihinde Sercan Çavuşoğlu’nu tutukladı; 24 Eylül 2016 tarihinde mahkemeye çıkardı; aleyhine 3 günlük tutukluluk emri aldı. Sercan Çavuşoğlu, 27 Eylül 2016 tarihinde mahkemeye çıkarılıp yargılanmaya başlayıncaya değin teminatla serbest bırakıldı.
Polis mahkemede, zanlının, 22 Ekim 2013 ve 10 Mayıs 2016 tarihileri arasında hastanenin vezne bölümünde çalıştığını ve sadece 6 günlük kamera kaydına göre bin 40 TL’yi makbuz kesmeyerek zimmetine geçirdiğinin tespit edildiğini açıkladı.
Geriye kalan günlerin de araştırılacağını ve miktarın artması ihtimali olduğunu söyledi. İddialara göre Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu’nun, Sercan Çavuşoğlu’nun yaklaşık 400 bin TL yolsuzluk yaptığını tespit ettiği savunuluyor.
Özyel: Baskı yapılmadı
Bakanlığı'na bağlı Teftiş İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel, olayın kapatılmasıyla ilgili kendi ve kurul üyelerine baskı yapıldığı iddialarını yalanladı.
Kıbrıs'ın küçük bir ülke olması nedeniyle herkesin tanıdığı birilerinin olduğunu ve bu gibi durumlarda, bu kişilere başvurduğunu söyleyen Özyel, şöyle konuştu:
“Bize hiç bir baskı yapılmadı. Zaten yapılsa da biz görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Raporumuzu hazırlarız ve ilgili yerlere sunarız. Ancak Kıbrıs küçük bir yer. Herkesin bir tanıdığı olur ve onlara ulaşmaya çalışır. Ancak kimse, bir yolsuzluk olayına karışmak istemez. Bu nedenle baskı yapıldığını da düşünmüyorum”.
“Polisin soruşturması devam ediyor”
Özyel, Sercan Çavuşoğlu ile ilgili başlattıkları soruşturmada bir takım bulgular elde ettiklerini ve bu bulgular doğrultusunda 2016 yılının ağustos ayı içerisinde rapor hazırlayıp Hukuk Dairesi'ne ilettiklerini anlattı.
Hukuk Dairesi'nin raporu değerlendirip Polis Genel Müdürlüğü'nden araştırma yapılmasını istediğini kaydeden Özyel, polis tarafından başlatılan araştırmanın devam ettiğini belirtti.
Özyel, Çavuşoğlu'nun polisin başlattığı soruşturma doğrultusunda mahkemeye çıkarıldığını ve teminata bağlanarak serbest kaldığını da kaydetti.
“Sağlık Bakanlığı'nda göreve başladı”
Özyel, hakkında başlatılan soruşturmanın ardından Çavuşoğlu'nun, Gazimağusa Devlet Hastanesi'ndeki görevinden geçici olarak uzaklaştırıldığını ve bu süre zarfında da maaşının yarsını aldığını söyledi.
Ancak bir süre önce Sercan Çavuşoğlu'nun, Sağlık Bakanlığı'nda göreve başladığını ifade eden Özyel, “Eski görevine geri dönmedi. Sağlık Bakanlığı'nda göreve başladı” dedi.
Kaynak: KIBRIS