istanbul manzara

Tahıl Koridoru Anlaşması’na göre 4 gemi daha Ukrayna limanlarından ayrıldı
117 okunma

Tahıl Koridoru Anlaşması’na göre 4 gemi daha Ukrayna limanlarından ayrıldı

ABONE OL
7 Ağustos 2022 16:21
Tahıl Koridoru Anlaşması’na göre 4 gemi daha Ukrayna limanlarından ayrıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de 22 Temmuz’da imzalanan “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi” kapsamında Odessa ve Çernomorsk limanlarından bu sabah 4 geminin daha ayrıldığı görüldü.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın temasları ve İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezindeki koordinasyon sonucunda “Mustafa Necatı”, “Star Helena” ile “Glory” adlı gemileri Çornomorsk Limanı’ndan, “Riva Mind” gemi ise Odesa Limanı’ndan ayrıldı.

TC Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da tahıl sevkiyatı kapsamında 6 bin ton ayçiçeği yağı taşıyan, İtalya istikametli “Mustafa Necati”, 45 bin ton ayçiçeği küpesi taşıyan ve Çin’e giden “Star Helena”, 66 bin ton mısır taşıyan ve İstanbul’a gelen “Glory”, 44 bin ton mısır taşıyan ve İskenderun’a giden “Riva Wind” isimli gemilerin Ukrayna limanlarından hareket ettiği duyuruldu.

Açıklamada, İstanbul’un kuzeyinde demirleyecek gemilerin Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetime tabi tutulacağı kaydedildi.

-Ukrayna’dan gelen “Polarnet” gemisindeki denetim tamamlandı

Tahıl koridoru anlaşması kapsamında, Ukrayna’nın Çornomorsk Limanı’ndan Türkiye’ye gitmek üzere hareket eden “Polarnet” adlı gemi, dün İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişinde demirledi.

“Rojen” ve “Osprey S” isimli gemilerdeki denetimlerini tamamlayan heyet, buradan “Polarnet” adlı gemiye geçerek denetim yaptı.

Denetimlerini yaklaşık 2 saatte tamamlayan heyet, sonrasında geldikleri botla gemiden ayrılarak Rumelifeneri Limanı’na döndü.

Geminin, Kocaeli’nin Derince Limanı’na gitmesi öngörülüyor.

-“Fulmar S” isimli gemi Ukrayna’nın Çernomorsk Limanı’na geldi

Ukrayna’dan tahıl taşıyacak “Fulmar S” adlı boş gemi, bugün yerel saatle 13.45’de Çernomorsk Limanı’na giriş yaptı.

Bandırma Limanı’ndan 5 Ağustos’ta ayrılan ve Ukrayna’nın Çernomorsk Limanı’na dün akşam girmesi beklenen “Fulmar S” isimli gemi., Odessa Limanı yakınlarında açık denizde yaklaşık 17 saat bekledikten sonra limana vardı.

– “Fulmar S” Ukrayna limanlarına giren ilk yabancı gemi oldu

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ise Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımında, “Fulmar S, Ukrayna karasularına girdi. Bu, yüklemek için Ukrayna’ya gelen ilk gemidir.” ifadelerini kullanmıştı.

Kubrakov, amaçlarının Ukrayna limanlarından her ay 100 gemi çıkarmak olduğunu belirtmişti.

Lübnan’a mısır taşıyan Razoni isimli Sierra Leone bayraklı kuru yük gemisi tahıl koridoru anlaşmasına göre 1 Ağustos’ta Odessa’dan ayrılan ilk gemi olmuştu.

Odessa ve Çernomorsk limanlarından 1 Ağustos’tan beri toplam 8 gemi çıkış yapmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0