istanbul manzara

Tamamen elektrikli BMW i4 eDrive 40 ile test sürüşü yaptık!
96 okunma

Tamamen elektrikli BMW i4 eDrive 40 ile test sürüşü yaptık!

ABONE OL
1 Nisan 2022 13:32
Tamamen elektrikli BMW i4 eDrive 40 ile test sürüşü yaptık!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Almanya Münih’te karşımıza çıkan ve şöyle bir göz gezdirdiğimiz yeni tamamen elektrikli BMW i4 modeli ile test sürüşü gerçekleştirdik.

Dinamik sürüş özelliklerini; modern, zarif ve sportif bir tasarımla harmanlayan BMW’nin tamamen elektrikli ilk Gran Coupé modeli Yeni BMW i4, Türkiye’de gezmeye hazır.



Yeni Opel Astra 2022 ile test sürüşüne çıktık!

Yakın zamanda ülkemize gelecek Yeni Opel Astra 2022 modelinin test sürüşünü yaptık ve deneyimlerimizi sizlere aktardık…

Tamamen elektrikli Yeni BMW i4 özellikleri

Yeni BMW i4 eDrive40 modeli arkadan çekişli sürüş özelliğini kullanıcısına sunarken, 340 beygir güç ve 430 Nm tork üreten elektrik motoru, otomobili 0’dan 100 km/s hıza sadece 5.7 saniyede ulaştırıyor. Yeni BMW i4 eDrive40, WLTP normlarına göre tam dolu batarya kapasitesiyle 590 km yol kat edebiliyor.

SDNShiftdelete.net

Yekpare biçiminde tasarlanan BMW’nin imzası niteliğindeki büyük böbrek ızgaraları, gövdeye entegre edilen kapı kolları ve aerodinamik kusursuzluk için optimize edilen hafif alaşım jantlar Yeni BMW i4 eDrive40’ın göze çarpan dış tasarım detayları arasında yer alıyor. Bu detaylar sayesinde Yeni BMW i4 eDrive40 rüzgâra karşı minimum direnç göstererek tamamen elektrikli otomobiller için çok önemli olan aerodinamik yapıyı öne çıkarıyor.

Yeni BMW i4 eDrive40, kolay yükleme imkânı sunan geniş bagaj kapağı gibi pratik özelliklerini, dört kapılı bir otomobilin konforu ve markanın coupé modellerinin sportifliğiyle birleştiriyor. 470 litre boyutundaki bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 1290 litreye kadar çıkıyor. Ayrıca Yeni BMW i4, 4783 mm uzunluğa, 1852 mm genişliğe, 1448 mm yüksekliğe ve 2856 mm aks mesafesine sahip.

Yeni BMW i4 özellikleri

BMW i4 eDrive40, ince ve alçak tasarıma sahip gösterge paneliyle modern bir iç mekân sunuyor. 12.3 inç boyutunda gösterge ekranı ve 14.9 inç büyüklüğündeki yüksek çözünürlüklü dokunmatik multimedya ekranı ile BMW Kavisli Ekran sürücü odaklı olma özelliği taşıyor.

Orta konsolda yer alan BMW Touch Controller; entegre edildiği BMW İşletim Sistemi 8 ile tüm eğlence, bilgi, iletişim ve navigasyon özelliklerinin sezgisel kontrolünü sağlıyor. Tamamen elektrikli Yeni BMW i4 modellerinin kabinindeki bir diğer devrimsel yenilik ise fiziksel düğmelerin çoğunun yerini dokunmatik ekranların alması.

Yeni BMW i4 özellikleri

Yeni BMW i4 eDrive40, 11kW gücündeki AC şarj ile 8.5 saatten kısa bir sürede tam dolu batarya kapasitesine erişebiliyor. Yeni BMW i4 eDrive40, 200 kW’a kadar çıkabilen DC şarj istasyonunda ise 10 dakikalık şarj ile yaklaşık 164 km menzil sunuyor. Ayrıca 31 dakikalık sürede DC istasyon şarj süresinde de yüzde 10’dan yüzde 80 batarya doluluğuna ulaşabiliyor.

Tamamen elektrikli ilk M modeli: Yeni BMW i4 M50

Yeni BMW i4 eDrive40’tan, M modellerine özgü güçlü ve atletik tasarımıyla kolayca ayrışan Yeni BMW i4 M50, M departmanının bugüne kadar geliştirdiği ilk tamamen elektrikli otomobil olma özelliğini taşıyor. 

M Aerodinamik paketi, M hafif alaşım jantlar ve M dış aynalar otomobilin dinamik karakterini vurgulayan önemli unsurlar arasında yer alıyor. Ayrıca yekpare dev böbreklerde yer alan M logosu ve Cerium Grisi tasarım detayları otomobilin farklılığını destekliyor. 

Yeni BMW i4 özellikleri

Yeni BMW i4, üretim sürecinde yalnızca hidroelektrik santrallerinden elde edilen yenilenebilir enerji kullanmasıyla dikkat çekiyor. Yeni BMW i4 bu sayede, doğal kaynakları daha sorumlu bir şekilde kullanarak karbon ayak izini minimuma indirmeyi hedefliyor. 

BMW Group pil hücrelerinde kullanılan kobaltı önce kendisi tedarik ediyor, daha sonra pil hücresi üretiminden sorumlu iş ortaklarının kullanımına sunuyor. Böylece tüm süreçlerde tam gözetim uygulanması mümkün oluyor. Aynı şekilde gerekli lityum da BMW Group’un uyguladığı şeffaf süreçler ile tedarik ediliyor. BMW i4’ün çok sayıda bileşeni için de yüksek kaliteli geri dönüştürülmüş plastiklerden yararlanılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0