DOLAR 32,5061 -0.11%
EURO 34,9783 0.38%
ALTIN 2.429,650,28
BITCOIN 2065801-4.25084%
Lefkoşa
°

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Tarihi Rezalet!

Tarihi Rezalet!

ABONE OL
12 Ocak 2021 11:17
Tarihi Rezalet!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis Başkanlığı’na tek aday olarak giren UBP Milletvekili Resmiye Canaltay için dün mecliste yapılan oylama fiyasko ile sonuçlandı.

Canaltay’ın, 23 kabul ve 25 ret oy ile birinci turda yeterli oy alamamasının ardından ikinci tura geçildi. İkinci turda ise, Canaltay, 19 kabul, 27 ret ve 2 çekimser oy aldı. Üye tam sayısı salt çoğunluğunun bir fazlası ile Meclis Başkanlığı reddedildi.

Yerel vakaların arttığı, temaslı takibin kontrolden çıktığı ve ekonomik olarak birçok sektörün çöktüğü bu dönemde, Meclis’in başkanını seçememesi halkta büyük tepkilere neden oldu. Yaşanan bu gelişme sonrası ise Başbakan Ersan Saner, erken seçim sinyali yaktı!

Başbakan Ersan Saner, erken seçim çağrısında bulundu!

Ulusal Birlik Partisi’nin Meclis Başkan adayı Resmiye Canaltay’ın ikinci turda da salt çoğunluğu elde edememesinin ardından Başbakan Ersan Saner kürsüye çıkarak muhalefete seslendi, erken seçim çağrısında bulundu.
Başbakan Saner, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün ikinci kez 27 ret oyu söz konusudur. Benim muhalefete önerim; en kısa zamanda bir seçim tarihi belirleyelim ve erken seçimi gerçekleştirelim olacaktır. Prosedür neyse bir an önce uygulmaya koymayı UBP olarak öneriyoruz…”

“Şu andan itibaren istifa etmiş bir hükümetin kabulünü aldık”

CTP Genel Başkanı Erhürman, Başbakan Saner’in “erken seçim çağrısı” sonrası kürsüye çıkarak, “bu tespiti de bugün itibariyle yapalım; şu andan itibaren aslında istifa etmiş bir hükümet olduğunun kabulünü alıyoruz” dedi.

“Erken seçim, ülkeyi kaosa sürükler”

HP Milletvekili Kudret Özersay, Başbakanın erken seçim çağrısı üzerine konuşarak, “Seçim kartının ortaya konulmasına saygı duyarım. Ancak bu, ülkeyi kaosa sürüklemekten başka işe yaramaz” dedi.

“Hükümet kendi kendine güvensizlik oyu verdi”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Başbakan Ersan Saner’in ‘erken seçim’ çağrısı yapmasının ardından mecliste bir tarih daha yazıldığını belirterek, “Bütçesi dahi geçmeden ‘Başbakan’ erken seçim dedi. Zorlamayla ancak bu kadar!” dedi.

Oğul Canaltay’dan, UBP’li üç isme: “FETÖ’cü, korkak, kaçakçı”

Resmiye Canaltay’ın oğlu Derviş Canaltay, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderisinde, UBP’li üç ismi hedef alarak, “FETÖ’cü, korkak ve kaçakçı” ithamlarında bulundu, sonra söz konusu paylaşımını kaldırdı.

Canaltay, önce paylaştığı, sonra kaldırdığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bu memleket; 2 bin 800 oy alıp destekçilerini korkup satanlara, ne FETÖ örgütüne destek verip hacı olanlara ne de puro kaçakçılarına kalacak… Hodri meydan … Seçimde görüşmek üzere.”

Erken Seçim Talebine Tepki!

Başbakan Ersan Saner’in erken seçim çağrısına ekonomik örgütlerden tepki geldi. Ülkenin yeterince sıkıntı içersinde olduğunu belirten sektör temsilcileri, erken bir seçimin ülkeyi kaosa götüreceğini savunurken, meclisteki tüm partileri sorumlu davranmaya davet etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.