istanbul manzara

Tatlısu’da buruk festival
259 okunma

Tatlısu’da buruk festival

ABONE OL
3 Mart 2020 16:29
Tatlısu’da buruk festival
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İdlib’de 36 askerin şehit olması,  Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde çıkan yangın ve yaşanan kayıplar nedeni ile bu yıl 5’incisi düzenlenen Tatlısu Ot Kültür Festivali buruk geçti

Tatlısu Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlene Ot Kültür Festivali’nin 5’incisi dün köy meydanında yer aldı.

 

İdlib’de şehit düşenler ve Hastane yangınındaki can kayıplarından dolayı etkinlikteki birçok müzik ve eğlence gösterisi iptal edilirken sadece kurulan stantlarda satış yapıldı ve çocuklara yönelik bazı aktiviteler gerçekleştirildi.

 

Etkinliğe Başbakan Ersin Tatar’ın yanı sıra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı bakanlar, parti genel başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Orçan: İçimiz buruk kayıplarımız var

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan açılışta yaptığı konuşmada “İçimiz buruk Anavatan’da şehit düşenler var, Hastanede yaşanan kayıplarımız var, ama burada stant kuranların da emekleri var” diyerek yaşanan bu olumsuz gelişmelerden dolayı etkinlikteki müzik ve eğlence gösterilerinin iptal edildiğini kaydetti. Doğadan ve sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapmak için söz konusu festivali düzenleme kararı aldıklarını anımsatan Orçan, kanser hastalığında Ülke olarak 5. Sırada yer alındığını kaydetti.Orçan, kanser vakalarının arttığı günümüzde  50, 60 yıl öncesindeki doğadan beslenme şekline dönülmesi gerektiğini söyleyerek, festivalin bu konuda bir farkındalık yarattığını belirtti. Kültür ve sanata büyük önem verdiklerini de söylenen Orçan, Türkiye’den 50 kişilik bir turist kafilesinin festivale özel olarak ülkeye geldiğini ve bunun da bir ilk olduğunu ifade etti. Orçan, özel ilgi turizminin önemine değinerek, bunun başarılması halinde bölge halkının ekonomik anlamda kalkınacağını söyledi”.

Uluçay: Ülkede üreterek başarılı olunabilir

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında, Şehit düşenler ve hastane yangınında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek ailelerine de sabır diledi. Ülkede üreterek başarılı olunabileceğini ifade eden Uluçay, ekonominin büyümesi, daha ileriye gitmek ve gelecek nesillere çok daha güzel bir miras bırakmak için yerel ürün ve değerlerin ön plana çıkarılması gerektiğini kaydetti. Söz konusu festivalin buna katkı yaptığını ve uluslararası düzeyde olduğunu söyleyen Uluçay, Cittaslow’a üye olan Tatlısu Belediyesinin ülkenin tanıtımına da katkı yaptığını belirtti. Uluçay, yerel ürünlerin ön plana çıkarıldığı böylesi etkinliklerin turistlerin de ilgisini çektiğini ifade ederek, Türkiye’den bir turist kafilesinin söz konusu festival için ülkeye gelmesinin önemine değindi.

Konuşmaların ardından etkinlik çocuklara yönelik kukla ve ilizyon gösterisi ile devam etti. Festivalde doğada yetişen yaklaşık 35 çeşit ottan yapılan yemeklerin ikramı da yapıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0