1. Haberler
  2. SON DAKİKA
  3. TC Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile KKTC Milli Arşiv Dairesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

TC Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile KKTC Milli Arşiv Dairesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile KKTC Milli Arşiv Dairesi arasında “Arşiv uzman değişimi ve dijitalleşme” konusunda iş birliği protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, protokole, TC Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal ile KKTC Milli Arşiv Dairesi Müdürü Ejdan Sadrazam imza koydu.

Protokol imza töreninden önce Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal’ı kabul etti.

Kabulde TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC Milli Arşiv Dairesi Müdürü Ejdan Sadrazam ve Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil yer aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta kurulan ilk kurumun 1 Ağustos 1571 tarihli Vakıflar İdaresi olduğuna işaret ederek, arşivlerde yıllar öncesine ait Kıbrıs Türkü ile ilgili evrak, tapu ve belgelerin bulunduğuna dikkat çekti.

Yaşanan yangın, savaş ve doğal afet olaylarına rağmen arşivlerin günümüze kadar geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün özden gelen haklarının arşivlerdeki belgelerde yer aldığını dile getirdi.

Arşivleri koruyup geleceğe taşımanın çok önemli olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin tecrübesinden yararlanılması ve iş birliği yapılmasının önemine vurgu yaptı.

TC Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal ise konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği destekleriyle KKTC Milli Arşiv Dairesi ile birlikte ortak faaliyetler yapıldığını belirterek, arşiv uzman değişimi, dijitalleşme ve yazılımlar konusunda imzalanacak protokolün önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TC Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile KKTC Milli Arşiv Dairesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.