DOLAR 32,8624 0.28%
EURO 35,2268 0.38%
ALTIN 2.457,31-0,01
BITCOIN 2160158-0.99343%
Lefkoşa
°

17:10

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Töre’den Numan Kurtulmuş’a teşekkür

Töre’den Numan Kurtulmuş’a teşekkür

ABONE OL
26 Mayıs 2024 20:38
Töre’den Numan Kurtulmuş’a teşekkür
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasının artırılması çağrısından dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un Kazakistan ve Özbekistan’da gerçekleştirdiği resmi temaslarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasının artırılması çağrısından dolayı teşekkür etti.

Meclisten yapılan açıklamaya göre Töre, Türk Milletinin milli davası olarak nitelendirdiği Kıbrıs davasının Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet yetkilileri tarafından bütün platformlarda dile getirilmesinden büyük bir memnuniyet ve gurur duyduklarını belirtti.

Türkiye Büyük Milllet Meclisi Başkanı Kurtulmuş’un gerçekleştirdiği temaslarda Kıbrıs Türk halkının dünyada hak ettiği yeri alması konusunda dile getirdiği söylemleri selamladıklarını ifade eden Töre, Anavatan Türkiye’nin her şart ve koşulda KKTC’nin yanında olmasının Kıbrıs Türk halkına moral ve güç verdiğini dile getirdi.

Töre, bu yolun Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yürüneceğine işaret ederek, “En büyük güvencemiz Anavatan Türkiye’dir. Bu dayanışma ruhu ile Türk Devletleri içerisinde , Türk Milletinin parçası olarak yerimizi alacağımıza inanıyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.