istanbul manzara

Twitter kullanıcısına ibretlik ceza: Sadece 20 dakikalık paylaşım için!
100 okunma

Twitter kullanıcısına ibretlik ceza: Sadece 20 dakikalık paylaşım için!

ABONE OL
1 Nisan 2022 17:37
Twitter kullanıcısına ibretlik ceza: Sadece 20 dakikalık paylaşım için!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere, 36 yaşındaki Joseph Kelly adlı Twitter kullanıcısına attığı bir tweet nedeniyle ceza verdi. Kullanıcı, ceza aldığı paylaşımını ise sadece 20 dakika tuttuktan sonra geri silmişti. Mahkemede az takipçisi olduğunu savunan kullanıcı, yine de paylaşımının içeriği nedeniyle ceza almaktan kurtulamadı. Peki Kelly’nin paylaştığı saldırgan içerikli tweet neydi ve cezası ne oldu? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.



Twitter, milyonlarca iPhone için uygulama desteğini sonlandırdı

Twitter, iOS 13 ve daha eski sürümler için sunduğu desteği kesiyor. Bu da milyonlarca telefonun uygulamaya erişemeyeceği anlamına geliyor.

Twitter kullanıcısısı, toplum hizmeti için ceza verildi!

Joseph Kelly adlı Twitter kullanıcısı, hesabından İngiliz Ordusu Subayı Kaptan Sir Tom Moore vefatından sonra “Tek İngiliz askeri, bir tapu askeridir. Yanmak nasıl yaşlı ahbap?” diye bir paylaşım yaptı. Twitter kullanıcısı, ağır derecede saldırgan içerikli paylaşım yaptığı gerekçesiyle 150 saat kamu hizmeti cezası aldı. Kelly, mahkemede Twitter ‘da az sayıda takipçisi olduğunu ve paylaşımının kısa süre kaldığını savunsa cezaya engel olamadı.

Joseph Kelly’ye ceza veren şerif Adrian Cottam savunmanın ardından şunları söyledi:

“Benim görüşüm, delilleri duyduktan sonra bunun çok saldırgan bir tweet olduğudur. Caydırıcılık, insanlara meseleleri hatırlamak için atmış olacağınız adımlara rağmen, mavi düğmeye basır basmaz bunu göstermektir. Diğer kişilerin işlerin kontrolden ne kadar hızlı çıkabileceğini anlayabilir olması önemlidir. Bunun iyi bir örneği, çok sayıda takipçinizin olmamasıdır.

Kaptan Sir Tom Moore, geçtiğimiz yıl 100. doğum gününden kampanya başlatarak evinin bahçesinde 100 tur atmıştı. Sir, kampanya sayesinde pandemi ile mücadele için 18 milyon sterlin toplamıştı. Kampanyanın ardından Birleşik Krallık’ta ulusal figür haline gelen Tom Moore, Kraliçe II. Elizabeth tarafından şövalye ilan edilmişti. Sir Tom Moore, 101 yaşına vardıktan sonra 2 Şubat 2021 tarihinde de vefat etti.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Twitter kullanıcısı Joseph Kelly aldığı cezayı hak ediyor mu ya da paylaştığı içerik yanlış mıydı? Düşüncelerinizi yorum kısmında ya da SDN Forum‘da belirtebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0