istanbul manzara

UDF dosyası nedir? Nasıl açılır? [2022]
122 okunma

UDF dosyası nedir? Nasıl açılır? [2022]

ABONE OL
14 Ağustos 2022 08:00
UDF dosyası nedir? Nasıl açılır? [2022]
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilgisayar kullanıcılarının sıklıkla karşılarına çıkan dosya biçimlerinden biri de UDF. Açılımı Universal Disk Format, Türkçesi Evrensel Disk Formatı olan bu dosya sistemi oldukça yaygındır. Optik medya yazma yazılımlarının dosyaları disklerde depolamak için kullandığı bu sistem aynı zamanda Excel Kullanıcı Tanımlı İşlev Dosyası şeklinde de kabul edilmektedir. Peki UDF dosyası nedir ve nasıl açılır?

UDF dosyası nedir?

UDF, yukarıda belirttiğimiz üzere yaygın bir dosya sistemidir. Optical Storage Technology Association (OSTA) tarafından 1995 yılında tanıtıldı ve ISO/IEC 13346 ve ECMA-167 standartlarını benimsiyor. Aynı zamanda DVD-RW, CD-RW veya DVD+RW gibi yeniden yazılabilir ortamlarda kullanılıyor.

UDF dosyası nedir ve nasıl açılır?

UDF, dosyaların oluşturulmasına, silinmesine ve değiştirilmesine izin veriyor. Tıpkı genel amaçlı bir dosya sisteminin disketler ve flash sürücüler gibi çıkarılabilir ortamlarda yaptığı gibi. Peki bu dosya sisteminin ülkemizde bu kadar yaygın olmasının ana nedeni ne olabilir? Sorunun cevabını Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi veya kısaca UYAP şeklinde verebiliriz.


Apple Watch 7 eSIM nasıl aktif edilir?

Apple Watch 7 eSIM nasıl aktif edilir?

Apple Watch modellerinin eSIM destekleyen sürümleri Türkiye’de satışa çıktı. Peki eSIM,  Apple Watch Series 7 modelinde nasıl aktif edilir?

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının, dijital ortama taşınmış unsuru olan UYAP, UDF dosya formatını kullanıyor. Bu sayede vatandaşlar hukuk mücadelelerini sürdürürken, sistem üzerinden UDF uzantılı dosyaları da alabiliyorlar.

UDF dosyası nasıl açılır?

UDF uzantıdosyalar, Nero’nun yanı sıra PeaZip ve 7-Zip gibi ücretsiz dosya açma yazılımları aracılığıyla açılabilir. Aynı zamanda Not Defteri veya başka bir metin düzenleyici de tercih edilebilir. Tabii burada UYAP’ın UYAP Editör uygulamasını da unutmamak gerekiyor. Zira yazılımın Windows, Mac, Pardus, Debian ve Android sürümleri bulunuyor.

Adım 1: Buradan UYAP Editör sayfasına gidin.

Adım 2: Hangi işletim sistemini kullanıyorsanız, uygun sürümü seçerek cihazınıza indirin.

Adım 3: UYAP Editör uygulamasının kurulumunu gerçekleştirin.

UDF dosyası nedir ve nasıl açılır?

Adım 4: Kurulum bittikten sonra UYAP Döküman Editörü adlı uygulamayı açarak dilediğiniz UDF uzantılı dosyalara erişebilirsiniz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha önce UDF uzantılı dosyalarla karşılaştınız mı? Yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0