DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2246397-0.19339%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’ne ziyaretçi akını

Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’ne ziyaretçi akını

ABONE OL
28 Eylül 2024 17:05
Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’ne ziyaretçi akını
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da bu yıl 31’incisi gerçekleştirilen “Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali”, 12 binin üzerinde yerli ve yabancı sanatseveri ağırladı.


AA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğünce düzenlenen 31’inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali sona erdi.

Aspendos Antik Tiyatrosu ev sahipliğinde 13 Eylül’de Aida operasıyla başlayan ve Opera Gala Gecesi Konseri, Kuğu Gölü ile Carmen ve Tango Ateşi” balesini sanatseverlerle buluşturan festival Tosca operasıyla perdelerini kapattı.

2 bin yıllık antik tiyatronun eşsiz atmosferi ve akustiğinde opera ve bale seslerinin yankılandığı festival, her yıl olduğu gibi binlerce yerli ve yabancı sanatseveri ağırladı

DOB Genel Koordinatörü ve sanatçısı Oğuz Sırmalı, müdürlük olarak festivali başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

“12 BİN ÜZERİNDE İZLEYİCİYE ULAŞTIK”

“Bu yıl çok başarılı bir festivaller sezonu geçirdik. 7 festivalimizin tamamını başarıyla tamamladık. Aynı zamanda Kültür Yolu festivallerimize de eserler verdik. Aspendos’u da ‘Tosca’ temsiliyle tamamladık. Bu seneki festivallerimiz seyirci rekorları kırdı. Tabii ki bu festivallerin sonuncusundan yani Aspendos Opera ve Bale Festivali’nden de beklenti vardı. Bugün gururla hedeflediğimiz sayıya ulaştık. Bu yıl 12 binin üzerinde izleyiciyi Aspendos Opera ve Bale Festivalimizde ağırladık.” diye konuştu.

Sırmalı, izleyicilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ve beklentilerinin her sene daha da arttığını ifade ederek, gelecek yılın çalışmalarına hemen başlayacaklarını anlattı.

“YENİ SEZON İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

“Burası dev bir tiyatro, 3 bin 500-4 binin üzerinde izleyici kapasitesi var. Sahnesi çok büyük, buraya gelen izleyici o dev prodüksiyonları, dekorları gördükçe elbette etkilenecek. Bizler de bunun için neler yapabileceğimizi bu sezon planlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r