1. Haberler
  2. Genel
  3. Universal Bank Davasında Uzlaşı Arayışı..

Universal Bank Davasında Uzlaşı Arayışı..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Universal Bank’ın, Ferdi Sabit Soyer’in 2009 yılında aldığı krediyi ödemediği gerekçesiyle borca kefil giren Sağlık eski Bakanı Eşref Vaiz’in taşınmazına tedbir koydurmasıyla ilgili davanın dünkü celsesi ileri bir tarihe ertelendi

Ülkemiz siyasetinin önemli isimlerinden olan, yıllarca milletvekilliği yapan ve 2005 ile 2009 tarihleri arasında KKTC Başbakanlığı görevini yürüten CTP eski Genel Başkanlarından Ferdi Sabit Soyer’in 2009 yılında Universal Bank’tan çektiği “186 bin Euro” olan, kredi borcuyla ilgili davanın dünkü celsesi yapılmadı.    Söz konusu kredi borcuna kefil olarak imza atan ve kefil girdiği borç senedindeki miktarın “50 bin Euro” olduğunu iddia eden Sağlık eski Bakanı Dt. Eşref Vaiz’in, borç ödenmediği ve miktar “470 bin 350 Euro’ya ulaştığı” gerekçesiyle banka tarafından taşınmazına tedbir koydurmasıyla ilgili Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşülmeye başlayan dava 11 Eylül 2020 tarihine tehir edildi.

Dava duruşma saatinden önce bir araya gelen Eşref Vaiz ile banka yetkililerinin arasında olumlu bir görüşme olduğu bilgisine ulaşıldı. Uzlaşı arayışında olan taraflar, mahkemeden duruşmanın ertelenmesini talep etti.    Davaya bakan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Banu Soyer, tarafların ortak talebi üzerine davayı 11 Eylül’e erteleme kararı aldı.    Universal Bank, Ferdi Sabit Soyer’in 2009 yılında çektiği 186 bin Euro krediyi, 11 yıllık sürede ödemediği ve kredinin faizleriyle “470 bin 360 Euro” olduğu gerekçesiyle borcun tahsili için Soyer ve kefili Vaiz’e karşı alacak davası açmıştı.    Universal Bank, ana borçlu olan Ferdi Sabit Soyer’in adına hiçbir taşınmaz mal olmadığı gerekçesiyle, kefil olan Eşref Vaiz’in taşınmaz malına tedbir konması için geçici ara emri almıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Universal Bank Davasında Uzlaşı Arayışı..

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 38973 436793Hmm is anyone else encountering issues with the pictures on this blog loading? Im trying to figure out if its a dilemma on my end or if it is the blog. Any responses would be greatly appreciated. 376741

Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.