istanbul manzara

Üniversite öğrencileri torbacı çıktı ot var, kokain var
404 okunma

Üniversite öğrencileri torbacı çıktı ot var, kokain var

ABONE OL
27 Ekim 2016 09:43
Üniversite öğrencileri torbacı çıktı ot var, kokain var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Narkotik polisi Girne ve Gazimağusa’daki bazı evlerde arama yaptı. Aramalarda “satışa hazır vaziyette” paket paket hint keneviri ve kokain olduğuna inanılan madde yanında, uyuşturucudan elde edildiği tahmin edilen yaklaşık 9 bin TL ele geçirildi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine Girne’de ve daha sonra da Gazimağusa’da iki evde yaptığı aramada yaklaşık 324 gram hint keneviri ile yaklaşık 5 gram kokain ele geçirdi.

Narkotik polisi tarafından Girne’de 4 Ürdünlü öğrencinin kaldığı evde yapılan ilk aramada; 250 gram ağırlığında satışa hazır vaziyette toplam 156 adet küçük ve 4 adet büyük paket (streç filme sarılı) hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde; kavanoz içerisinde yaklaşık 70 gram ağırlığında hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 3 adet “uyuşturucu kırıcısı”, hassas terazi, üzerinde hint keneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 2 adet pipo ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan bin 340 TL, 265 İngiliz Sterlini, 315 Amerikan Doları ve 15 Euro nakit para bulundu.

Operasyonda evde kalan Abdullah Jumaa, Zaid Mohammad Abbas, Anad Qatarneh ve Amro Rassas tutuklandı.

Polis, konu maddelerinin birçoğunun Gazimağusa’da bulunan Geri Agushi’den alındığı bilgisi üzerine operasyonu bu kente kaydırarak, mahkeme emriyle Agushi’nin evini de aradı. Yapılan aramada, tuvaletin su deposuna saklanan naylon içerisinde yaklaşık 5 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve yaklaşık1.5 gram ağırlığında hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yine streç filme sarılı yaklaşık 2 gram ağırlığında hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi bularak emare aldı.

Aramada ayrıca, Agusi’ye ait siyah çanta içerisinde uyuşturucu madde satışından elde edildiği tahmin edilen 3 bin 300 TL,180 Euro 74 Amerikan Doları ve 100 Gürcistan Larisi bularak emare aldı.

5 zanlı dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve haklarında tahkikat amaçlı 2’şer gün tutukluluk emri alındı.

Tahkikat memuru şahadet verdi

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, iddia makamı adına hazır bulunan Kıdemli Savcı Mustafa Atakara, Polis Memuru Mehmet Sevinç’i tanık olarak dinletti.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Sevinç, zanlıların “Kanunsuz Uyuşturucu Madde (kokain ve Hint Keneviri) alma, verme ve tasarruf” suçlarından methaldar olduklarını kaydetti.

Sevinç aldıkları bir ihbar üzerine 25 Ekim 2016 tarihinde Girne’de zanlı 1 Abdullah Al Jumaa, zanlı 2 Zaid Mohammad Said Khalil Abbas, zanlı 3 Anad Amjad Thalji Qatarneh ve zanlı 4 Amro Osama Salim Rassas’nın oturduğu apartman dairesinde mahkeme emri ile zanlı 1’in huzurunda yapılan aramada; Mutfakta tezgahı üzerinde 1 turuncu renk içerisinde hint keneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan uyuşturucu kırıcısı, zanlı 1’e ait yatak odasında, komodin çekmecesinde çıtçıtlı şeffaf renk naylonda yaklaşık 250 gram ağırlığında satışa hazır vaziyette toplam 156 adet küçük ve 4 adet büyük streç filme sarılı hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve 1 adet büyük cam kavanoz içerisinde yaklaşık 70 gram ağırlığında hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, komodin üzerinde 3 adet içerisinde hint keneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan uyuşturucu kırıcısı, 1 adet üzerinde hint keneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan Sinbo marka hassas terazi, 2 adet üzerinde hint keneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan pipo ve yatak yanındaki komodin çekmecesinde telefon kutusu içerisinde uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan bin 340 TL, 265 İngiliz Sterlini, 315 Amerikan Doları ve 15 Euro nakit para ile zanlı 1’in cüzdanı içerisinde 562 TL nakit para bulunarak emare alındığını söyledi. Zanlı 1’in suçüstü hali gereği tutuklandığını kaydeden Sevinç, zanlı 1 ile birlikte kalan zanlı 2, zanlı 3 ve arama sırasında ikametgaha gelen zanlı 4’ün mahkeme emri gereği tutuklandığını söyledi.

Gazimağusa’da ikinci ev arandı

Polis memuru Mehmet Sevinç, bulunan konu maddelerin bir kısmının zanlı 5 Geri Agushi’den alındığının öğrenilmesi üzerine Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı bir polis ekibinin, zanlının ikametgahında mahkeme emriyle arama yapıldığını kaydetti. Sevinç yapılan aramada; tuvaletin su deposu içerisinde iç içe naylonlardan oluşan ve pirinç arasında muhafaza edilen paketten yaklaşık 5 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde yanında streç filme sarılı yaklaşık 1.5 gram ağırlığında hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu belirtti.

Zanlı huzurundaki aramalarda mutfak tezgahı üzerinde streç filme sarılı yaklaşık 2 gram ağırlığında hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını anlatan Sevinç, ayrıca Agusi’ye ait siyah çanta içerisinde uyuşturucu madde satışından elde edildiği tahmin edilen 3 bin 300 TL,180 Euro 074 Amerikan Doları ve 100 Gürcistan Larisi bularak emare aldıklarını ifade etti.

Soruşturmanın yeni başladığına dikkat çeken Sevinç, bu aşamada zanlıların tahkikat amaçlı 2 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Tahkikat memurunun şahadetinin ardından Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlılara söz hakkı verdi. Zanlı 1 ve 5 suçlarını kabul ederken, diğer zanlılar ise olayla bağlantıları bulunmadığını iddia etti.

Sunulan şahadeti ve zanlıların beyanlarını dikkate alan Yargıç Mesutoğlu, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için polise bir fırsat verilmesini dikkat çekerek, 5 zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Öte yandan, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün yaptığı operasyon sonrası ele geçirdiği emareler, mahkemedeki oturumun ardından, basın mensuplarına sergilendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0