Vatandaşın elektrik faturası isyanı…
KIB-TEK teknik sorun nedeniyle ocak ayının ilk haftası faturalandırma yapılamadı dedi ama bunun faturası vatandaşa acı oldu. Aralık ayı faturası vatandaşa geç ulaşınca tüketiciler gördükleri rakamlara inanamadı. Faturaların ikiye katlandığını gören vatandaş ise isyan etti. Hem sosyal medyadan hem tüketici derneği aracılığıyla ne kadar sesini duyurmaya çalışsa da bir türlü amacına ulaşamadı. Kıbrıslı Gerçek sokağa çıktı vatandaşa sordu, ardından da Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmazışık ile konuştu, son olarak da sosyal medyayı taradı tüketiciler ise adeta feryat etti.
“992 TL Fatura Geldi”
Zeki Akçam Akademisyen
Bu elektrik zamları petrol ürünlerine bağlı olduğu bizlere daha söylenmişti. Petrol düşüyor burada, akaryakıt fiyatları düşüyor ancak bir türlü elektrikte indirim olmuyor. Bana bu ay gelen fatura ile ufak bir market işletilir neredeyse. En fazla ödediğim fatura 466 TL iken bu ay gelen rakam tam 992 TL’dir. Zamları geri alsınlar bu kadar pahalı olamaz.
“538 TL Geldi”
Şehrazat Durduyeva (Çalışan)
Bu ay 538 TL elektrik faturası geldi bana. Normalde 300 TL civarıydı faturam, geçen ay da öyle ödemiştik. Biz çalışan insanlarız kullandığımız hep aynı. Kıb-Tek biran önce bunu düzeltmeli. Zaten asgari ücret alıyoruz ucu ucuna yetişiyoruz.
“Durmadığım Eve 177 TL Fatura Ödeyeceğim”
Selçuk Uluğ (İşyeri Sahibi)
Eşim ile birlikte çalışıyoruz. Evde çok fazla durmuyoruz. Haftanın her günü sabah 8’de çıkıyoruz evden akşam da 8’den sonra giriyoruz. Klima kullanmıyoruz, evden çıkarken buzdolabı hariç bütün şalterleri indiriyoruz. Buna rağmen gelen fatura çok fazla. 177 TL rakamını neye göre hesapladılar.
750 TL Fatura Geldi
Noyan Köroğlu (Emekli)
Normalde 400 TL gelirdi. Bu ay 750 TL geldi. Ancak bilmiyorum elektrik kurumunun mazereti ne kadar doğru. Tüketici büyük mağduriyet içerisindedir. Ne kadar kullandığını ve nasıl önlem alacağını bilmiyor.
Yılmazışık İsyan Etti
Kıbrıs Gerçek'e açıklamalarda bulunan Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmazışık, faturaların yeniden çıkarılmasını talep ediyoruz. Hangi kalemlere ne ödeme yapıldığı birim birim ortaya konmalıdır. Bu faturalara yapılan operasyon gizli zam mıdır? Onu vatandaş bilmelidir. Bu şekilde baktığımızda zaten fahiş olan fiyatların ikiye katlandığını görüyoruz dedi.
“1 Ay Kullan 2 Aylık Öde”
Bir ay kullanan bir tüketiciden iki aylık kullanım parası tahsil edildiğini belirten Yılmazışık, Kıb-Tek buna gerekçe olarak da faturalandırma da yapılan gecikmeyi gösteriyor. Bana bile bu 1300 TL fatura geldi. Geçen ay 700 TL gelmişti. Ondan önceki ay da 400 TL gelmişti. Hükümet bu zamları geri almazsa eylem yapacağız. Halk eylemi yaparak yolları keseceğiz diye konuştu.
Öğrenci Evine 3932 TL Fatura
Sosyal medyadan faturasının otomatik görüntüsünü çekerek yayınlayan bir öğrenci evine 3932 TL fatura geldiğini gözler önüne serdi. Klimalı bir odada kalan iki öğrencinin bu faturası hem görenleri üzdü hem de şok etti. Sosyal medyada ki tepkiler bununla da sınırlı değildi, işte onlardan bazıları ise şöyle.
O değil düzeltmek veya halkın ödeyebilmesi için bir şeyde bir yolda bulmazlar !bıktık usandık rezaletin dik alası ama inan umurlarında değil “ ne olmuş yahu, bizde insanız bir hata olduysa” oldu modundadır bunlar!
İnsanları odun sobalarına mahkum ettiler
Kıbrıs Türk halkının muhatabı ne elektrik kurumu çalışanları ne işçileridir, muhatap sadece ve sadece hükümetdir hükümet...
Başbakanlığa yollayacağım ben öyle demişti birileri
Yıllardır söylerim Özelleşsin artık....Ama o yoldan gelen da yok.....Çok gereksiz insan çalışır orada hem de korkunç maaşlarla....hem çok pahalı hizmet vereceksin....hem de insanları perişan edeceksin...
Tam bir rezalet, halk inim inim inler elektrik paralarından !!!
Ya bırakın normalde 170 - 190 gelen fatura 9 gün gecikme ile 550 TL gelmiş neyi anlatıyorsunuz yatacak yeriniz yok hakkımı helal etmiyorum!!!
İşin ilginç olanı bu aralar sendikaların üzerine ölüm toprağımı serpilmiş ne hiç sesleri çıkmaz.
Kiramız 1500 TL elektrik faturamız 1500 TL... ne denir ki
Asgari ücretten fazla ev faturaları
En düşük asgari ücreti devletin en düşük baremine sabitlemeliler