istanbul manzara

Verilen 18 vatandaşlık dünkü bakanlar kurulu toplantısında  ”İptal Edildi”
  • Kibris Web Haber
  • KIBRIS
  • Verilen 18 vatandaşlık dünkü bakanlar kurulu toplantısında ”İptal Edildi”
343 okunma

Verilen 18 vatandaşlık dünkü bakanlar kurulu toplantısında ”İptal Edildi”

ABONE OL
26 Ekim 2016 11:07
Verilen 18 vatandaşlık dünkü bakanlar kurulu toplantısında  ”İptal Edildi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) avukatı Ürün Solyalı, koşullu verilen 18 vatandaşlığın usulsüz olduğunun hükümet tarafından da kabul gördüğünü ve dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında iptal kararı alındığını söyledi.

Solyalı, vatandaşlıkların iptal edildiğinin Bakanlar Kurulu’nda görevli bir idare memuru tarafından mahkemeye aktarıldığını ancak henüz kendilerine bu konuda resmi bir yazı gelmediğini ifade etti.

Ürün Solyalı, hakkı olanın vatandaşlık almasına CTP’nin bir itirazı olmadığını ancak usulsüz verilen vatandaşlıkların peşini bırakmayacaklarını söyledi.

“Yarın koşullu ve usulsüz olarak verildiğini tespit ettikleri 30 yeni vatandaşlıkla ilgili Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvuru yapacağız” diyen Solyalı, 75 günlük sürenin geçip geçmediğine bakmaksızın

gözden kaçan usulsüz vatandaşlılarla ilgili mahkemeye iptal başvurusu yapacaklarını söyledi.

Tüm gayretlerimize rağmen Başbakanlıktan konuyla ilgili bilgi alınamadı.

UBP-DP koalisyonunun Girne 2’inci Bölge Emirnamasi üzerinde yaptığı değişiklikler Yüksek İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Diğer yandan Girne Turizm Limanı’nın yanında Suat Günsel’e 49 yıllığına ihalesiz kiraladığı araziyle ilgili kararın iptal edildiği Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş tarafından açıklanmış ancak söz konusu iptal ile ilgili herhangi resmi bir belgeye ulaşılamamıştı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0