istanbul manzara

Yarın Lefkoşa ve Girne mahkemelerinde tam gün grev var!
285 okunma

Yarın Lefkoşa ve Girne mahkemelerinde tam gün grev var!

ABONE OL
3 Ekim 2016 23:33
Yarın Lefkoşa ve Girne mahkemelerinde tam gün grev var!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KTAMS ve Kamu-İş, yarın Lefkoşa ve Girne Kaza Mahkemelerinde uyarı grevi yapacak. Odacıların katılacağı grev, tam gün uygulanacak.

KTAMS ve Kamu-İş,  yarın Lefkoşa ve Girne Kaza Mahkemelerinde uyarı grevi yapacak. Odacıların katılacağı grev, tam gün uygulanacak.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ile Kamu-İş Başkanı Sami Dilek tarafından yapılan ortak açıklamada, mahkemelerin yeni adli yıla yine bir çok sorun ile başladığı savunuldu.

KTAMS ve Kamu-İş’in, bir çok kez hükümete, artan yargıç sayısına karşılık hizmetlerin verimli bir şekilde yürütülmesi adına odacı eksikliği yaşandığını dile getirdiği, ancak hala Lefkoşa ve Girne Kaza Mahkemelerinde yargıçlara hizmet edecek odacı eksikliğinin hükümet tarafından giderilmediği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Yüksek Mahkeme Başkanımız Sn. Narin Ferdi Şefik’in adli yıl açılış konuşmasında da belirttiği üzere özellikle Lefkoşa ve Girne Kaza Mahkemelerinde yaşanan odacı eksikliği nedeniyle dosyaları taşıyacak, tarafları duruşmaya çağıracak, Mukayyitlikte memurlara dosyaları ulaştıracak odacı eksikliği nedeniyle Mahkeme oturumlarında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.

Bu çerçevede sendikalarımız KTAMS ve Kamu-İş olarak  bu sorunu çözmek için  uzun bir süredir hükümet ile iletişim içerisinde olmamıza karşın sorunlarımıza henüz bir çözüm bulunmamıştır.

Bu sebeple sendikalarımız KTAMS ve Kamu-İş, Lefkoşa ve Girne Kaza Mahkemelerinde yarın tam gün uyarı grevi gerçekleştirecektir.”

Sendikaların ortak açıklamasında, yarın saat 09.00’da Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde grevle ilgili basın açıklaması yapılacağı da duyuruldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0