istanbul manzara

Yazar Sevil Emirzade kitabını ülkemizdeki yabancılara tanıttı
128 okunma

Yazar Sevil Emirzade kitabını ülkemizdeki yabancılara tanıttı

ABONE OL
10 Kasım 2021 13:24
Yazar Sevil Emirzade kitabını ülkemizdeki yabancılara tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Bayrak Radyosu eski program yapımcısı ve sunucularından yazar Sevil Emirzade’nin 4 dilde baskısı yapılan  “Uğurlar Olsun Kıbrıs’ın Mavi Panjurlu Eski Hikayeleri-Yazılsın Dostlukla Yenileri” adlı tiyatro oyun kitabı ülkemizde yaşayan yabancılara tanıtıldı.

Türkçe, İngilizce, Almanca ve Yunanca basımı yapılan kitabın  Girne Sanat Galerisi’nde gerçekleşen sohbet, söyleşi ve imza törenine Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve sanatseverler katıldı.

Etkinlikte konuşan yazar Sevil Emirzade, kitapta Kıbıs Türk toplumunun 1915, 1930, 1931, 1944 ve 1963 yıllarına ait siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel geçmişini kaleme aldığını belirterek, tarihi bir belgesel niteliği taşıyan kitabın o dönemleri yaşayan insanların anılarından derlenerek hazırlandığını söyledi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise yaşanan olayları kaleme alarak gelecek kuşaklara bırakılacak bir eser oluşturmanın önemine işaret ederek, kitabın Kıbrıs Türk toplumunun Kıbrıs’ta iki yüz yıl içerisinde yaşadığı olaylardan kesitler aktardığını dile getirdi. Soprano Demetra Mustafaoğlu’nun mini konseri ile devam eden etkinlikte yazar Sevil Emirzade kitaplarını da imzaladı.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0