istanbul manzara

istanbul manzara
Yemen’de Yoğun Bakımlar Doldu Oksijen Tüpleri Tükendi

Yemen’de Yoğun Bakımlar Doldu Oksijen Tüpleri Tükendi

ABONE OL
20 Mart 2021 11:09
Yemen’de Yoğun Bakımlar Doldu Oksijen Tüpleri Tükendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yemen Sağlık Bakanı Kasım Buheybih, vakalardaki ciddi yükseliş nedeniyle yoğun bakım odalarındaki doluluğun maksimum kapasiteye ulaştığını ve oksijen tüplerinin tükendiğini açıkladı.

Yemen Sağlık Bakanı Buheybih, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşlara Koronavirüs tedbirlerine riayet etme, maske takma ve kalabalık ortamlardan uzak durma çağrısında bulundu.

Sahip oldukları yoğun bakım araç-gereçleri ve oksijen tüplerinin tükendiğini kaydeden Buheybih, karantina merkezlerindeki yoğun bakım odalarının azami doluluk seviyesine ulaştığını aktardı.

Buheybih dün yaptığı açıklamada, Arap ülkelerindeki mevkidaşlarına Koronavirüs ve diğer salgın hastalıklara karşı Yemen’e destek olmaları çağrısında bulunmuştu.

Yemenli Bakan, ülkedeki sağlık sisteminin toparlanabilmesi ve sağlık kuruluşlarının gerektiği gibi hizmet verebilmesi için ciddi desteğe ve yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtmişti.

Yemen hükümetine bağlı Koronavirüsle Mücadele Ulusal Komitesinin verilerine göre, salgında toplam 723 kişi vefat etti, 3 bin 126 kişi enfekte oldu, 520 kişi de sağlığına kavuştu.

Eylül 2014’ten bu yana Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalara sahne olan Yemen’de söz konusu rakamların Husilerin elindeki bölgeleri içermediği belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.