istanbul manzara

“YERLİ AŞIMIZI TÜM İNSANLIKLA PAYLAŞACAĞIZ”
168 okunma

“YERLİ AŞIMIZI TÜM İNSANLIKLA PAYLAŞACAĞIZ”

ABONE OL
13 Temmuz 2021 09:02
“YERLİ AŞIMIZI TÜM İNSANLIKLA PAYLAŞACAĞIZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“YUNANİSTAN’LA YAKALADIĞIMIZ İVMEDEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birleşmiş Milletlerce tanınan meşru Libya hükümeti ile dayanışmamız, ülkede ateşkese, birliğe ve yeni bir başlangıca giden yolu açtı. Libya’da yaraların sarılmasına, yeniden imara, kalkınmaya yönelik desteğin bilhassa bu kritik süreçte artırılması önem arz ediyor. Çözümsüzlüğün yaşattığı sıkıntıları bugün aramızda bulunan Azerbaycan, Gürcistan ve Ukraynalı dostlarımız da tecrübe ettiler, halen de ediyorlar. Bu yükü Kıbrıs meselesi bağlamında biz zaten yıllardır taşıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Cenevre’de sunduğu egemen eşitliğe dayalı, iki devletli çözüm önerisini destekliyoruz. Akdeniz’in bir barış, refah ve iş birliği alanı olmasını arzu ediyoruz. Tüm paydaşların katılacağı Doğu Akdeniz Konferansı önerimiz halen masadadır. Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarının cepheleşme yerine iş birliğine vesile olması bizlerin elindedir. Komşumuz Yunanistan’la son dönemde yakaladığımız ivmeden memnuniyet duyuyoruz. Müttefikimiz Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ile de olumlu çerçevesinde iş birliğimizi güçlendirmek istiyoruz.” dedi.

Erdoğan, NEST Kongre Merkezi’nde düzenlenen, Antalya Diplomasi Forumu”ndaki konuşmasına kendisini dinleyenleri selamlayarak başladı.
Antalya Diplomasi Formu’nun bu buluşmasında devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, “Türk turizminin başkenti, Akdeniz’in incisi bu güzel şehrimize, Antalya’ya hoş geldiniz.” dedi.
Foruma katılan davetlilere teşekkür eden Erdoğan, “Tarihi, kültürel zenginlikleri ile dünyaca ünlü Antalya’mızda sizleri geleneksel Türk misafirperverliği ile ağırlamanın bahtiyarlığı içindeydim.” ifadelerini kullandı.

Bölgenin ve dünyanın meselelerini konuşmak, tartışmak ve bunlara çözüm yolları üretmek için bu forumun düzenlendiğini dile getiren Erdoğan, foruma Antalya’nın ev sahipliği yapmasının tesadüf olmadığını, Antalya’nın tarih boyunca medeniyetlere beşiklik yapmış, insanlık tarihine yön vermiş, kıtaların kavşak noktası Akdeniz’in en güzel şehirlerinden biri olduğunu söyledi.
Erdoğan, tıpkı Akdeniz gibi Antalya’nın da farklı kültürlerin ortak yuvası ve yurdu olduğunu belirterek “Asırlardır her kökenden, her inançtan insanı barış içinde bir arada yaşatan Antalya’mız, diplomasinin de merkezinde yer almıştır.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0