istanbul manzara

Yunan komutanın kalıntıları Yunanistan’a gönderildi
140 okunma

Yunan komutanın kalıntıları Yunanistan’a gönderildi

ABONE OL
24 Temmuz 2021 14:48
Yunan komutanın kalıntıları Yunanistan’a gönderildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Barış Harekâtı sırasında ölmesine rağmen adı Rum yönetiminin kayıplar listesinde yer alan Stilianu Kalburci isimli Yunan komutana ait kalıntıların dün Yunanistan’a gönderildiği bildirildi.
Politis ve diğer gazetelere göre kimliği, Kayıp Şahıslar Komitesi çalışmaları çerçevesinde belirlenen Kalburci’ye ait kalıntıların, Barış Harekâtı’nın yıldönümü nedeniyle Rum yönetimince düzenlenen “kınama” törenlerine katılmak üzere Güney Kıbrıs’a giden iki kızına teslim edildi. 
Törene, Rum Savunma Bakanı Haralambos Petridis, Meclis Başkanı Annita Dimitriu ve Rum Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu da katıldı. Fotiu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’yi kayıplar konusunda işbirliği yapmamakla suçlamaya devam edip, “en son kaybın da akıbetinin belirlenmesi için çalışmaya devam edeceklerini” söyledi. 
Fileleftheros “Kalburcis Ata Toprağına Dönüyor” başlığıyla aktardığı haberinde ise Ağustos 1973’ten Temmuz 1974’e kadar Mağusa-İskele’de konuşlu 181’inci Sahra Topçu Birliği komutanlığı yapan ve ve ölümünden sonra Yunanistan Cumhurbaşkanı tarafından korgeneralliğe terfi ettirilen Kalburcis için “Megalo Pefko” bölgesinde bir anıt dikildiğini yazdı. 
Yunanistan’a gönderilen kalıntılarının da anıtının bulunduğu “Megalo Pefko”da defnedileceğini ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0