DOLAR 32,3871 -0.36%
EURO 34,7424 -0.28%
ALTIN 2.409,12-0,55
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
150 bin sterlinlik soygun

150 bin sterlinlik soygun

ABONE OL
7 Haziran 2019 09:48
150 bin sterlinlik soygun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne’de Senak Gold & Diamond, dün sabah saatlerinde iki kişi tarafından soyuldu. Soyguncular, işletme sahiplerine zarar verdi, iki çanta ziynet eşyasını ve bir miktarda para çalıp kayıplara karıştı

KEŞİF YAPTILAR: Soyguncular, bayramdan önce Senak Gold & Diamond’a altın bakma bahanesi ile gitti ancak hiçbir şey satın almadı. Dükkânın içinde keşif yapan soyguncular günlerce işyerini izledi, dün sabah da hain planlarını devreye soktu, iki çanta ziynet eşyasını çalıp kaçtı

YALNIZ YAKALADILAR: Soyguncular, planlarını devreye sokmak için uygun zamanı kolladı. Aksay çifti, sabah 9,30 sıralarında dükkânı açtı, takıları vitrine yerleştirdi. Hüseyin Aksay, 10.20’de diğer dükkânı açmak için dükkândan ayrıldı. Gülesen Aksay’ın yalnız olmasını fırsat bilen soyguncular eyleme geçti

BAĞLADILAR, DÖVDÜLER: Soyguncular, dükkâna müşteri gibi girdi, yüzük bakmak istediklerini söyledi. Soygunculardan biri yüzük seçiyor gibi yaparken diğeri tezgâhın arkasından dolandı ve Gülesen Aksay’ı tuttu, yere yatırdı. İki soyguncu, kadının ağzını bantladı, elini ve ayağını bağladı, yetmedi yüzünü yumrukladı

KAÇARKEN BAYILDI: Soyguncular kaçarken Hüseyin Aksay ile karşılaştı. Aksay, peşlerinden gitmek istedi ancak soyguncular onu da etkisiz hale getirdi. Soygunculardan biri kaçarken yolda bayıldı. Çevredeki vatandaşlar, olup bitenden habersiz, yardım etti. Kısa sürede kendine gelen soyguncu, koşarak olay yerinden uzaklaştı

Girne’de dün sabah saatlerinde filmlere konu olacak türde bir soygun olayı gerçekleşti.

Girne’de faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Gülesen-Hüseyin Aksay çiftinin yaptığı Senak Gold & Diamond, 2 kişi tarafından soyuldu.

Maske ve silah kullanmayan soyguncular, işletmecilere yönelik fiziksel şiddet uygulayarak soygunu yaptı. Soyguncular, Hüseyin Aksay’ın dükkânda olmadığı bir sırada müşteri gibi dükkâna girdi, önce Gülesen Aksay’ı dövüp, bağlayarak etkisiz hale getirdi sonra da pırlanta ve altın takıları çantalara doldurdu.

Soyguncular, 15 dakika içerisinde 2 çanta ziynet eşyasını çaldı ve kayıplara karıştı.Soygun kamera kayıtlarına yansıdı

Senak Gold & Diamond’un güvenlik kameraları olay sırasında devredeydi. Kameralar, soyguncuların dükkâna girdiği dakikadan soygunu gerçekleştirip kaçtıkları ana kadar, tüm olayı saniye saniye kaydetti.

Kayıtlar kamuoyu ile paylaşıldı

Polis, Senak Gold & Diamond’da meydana gelen olayla ilgili kamera görüntülerini basına dağıtarak, soyguncuları görenlerin ya da olaya tanık olanların en yakın polis merkezine haber vermelerini istedi.

Olay kısa sürede ülke genelinde duyuldu, kamera görüntüleri internet aracılığı ile yayıldı.

Dış görünüşlerine aldandı

Hüseyin Aksay, olayla ilgili bilgileri polis ile paylaştıktan sonra Havadis’e konuştu. Aksay, dün 09.30 sıralarında eşi Gülesen Aksay ile birlikte Senak Gold & Diamond’u açtıklarını ve takıları vitrindeki yerlerine yerleştirdiklerini söyledi.

Hüseyin Aksay, saat 10.20 sıralarında diğer dükkânlarını açmak için Senak Gold & Diamond’dan ayrıldığını anlattı.

Aksay, dükkânın giriş kapısının içeriden kontrollü olduğunu ve kendileri içeriden düğmeye basmadıkça açılmadığını kaydetti.

Hüseyin Aksay, dükkândan ayrıldıktan birkaç dakika sonra soyguncuların dükkânın kapısını çaldığını, iki adamın dış görünüşlerinin herhangi bir şüphe yaratmaması sebebi ile eşinin gayet doğal bir şekilde kapıyı açtığını anlattı.

Önce bantlayıp başladılar sonra dövdüler

Hüseyin Aksay’ın Havadis’e verdiği bilgiye göre, soyguncular gayet nazik bir şekilde, müşteri gibi dükkâna girdi ve yüzük bakmak istediklerini söyledi. Gülesen Aksay, birkaç örneği vitrinin üzerine çıkardı ve müşteri sandığı soyguncunun önüne koydu. Soygunculardan biri yüzük seçiyor gibi yapıp kadını oylarken diğeri tezgâhın arkasından dolandı ve Gülesen Aksay’ı tutup, yere yatırdı. İki soyguncu önce kadının ağzını bantladı, sonra elini ayağını başladı. Soyguncular, bununla da kalmadı, Gülesen Aksay’ın yüzüne yumruklar attı.


Hüseyin Aksay’ı da yaraladılar

Soyguncular, kadını etkisiz hale getirdikten sonra çantalara ziynet eşyalarını doldurdu. Soygunu yapıp kaçacağı sırada, dükkânın giriş kapısı önünde Hüseyin Aksay ile karşılaştı.

Aksay, durumu fark etti ve soyguncuların arkasından koştu. Aksay, soygunculardan birini yakalamayı başardı ancak 30-30 yaşlarında olduğu tahmin edilen soyguncu, bir hamle ile Hüseyin Aksay’ı demirin üzerine iterek elinden kurtuldu. Soyguncu kaçarken çaldığı takılardan birkaçını da düşürdü.

Aksay, yaralanmasına rağmen kalktı ancak o sırada eşinin ne durumda olduğunu bilmediği için korku ve panik ile dükkâna koştu. Aksay, dükkâna koşarken de etraftaki kişilerden ‘soyulduk, polisi arayın’ diyerek yardım istedi.

Eli ayağı bağlı, ağzı bantlı, kanlı vaziyette buldu

Hüseyin Aksay, eşi Gülesen Aksay’ı eli ayağı bağlı, ağzı bantlı, yüzünde kan ve yerde yatar vaziyette buldu. Önce ağzındaki batı kesti ardından eli ve ayağındaki ipleri çözdü.

Gülesen Aksay, kontrol ve tedavi amaçlı hastaneye götürüldü, Hüseyin Aksay, polis gelip gerekli incelemeyi yapıncaya kadar olay yerinden ayrılamadı.

Gülesen Aksay’ın vücudunun herhangi bir yerinde kırık tespit edilmezken burun etlerinin darbeye bağlı şiştiği öğrenildi.

Soyguncu yolda bayıldı

Hüseyin Aksay’ın Havadis’e verdiği bilgiye göre, soygunculardan biri kaçarken Dallas Büfe önünde bayıldı, diğeri kaçtı.

Çevredeki vatandaşlar, olup bitenden habersiz, bayılan soyguncuya yardım etti.

Soyguncu kısa sürede kendine geldi ve ayağa kalktı, kimseye bir şey belli etmeden çantayı aldı ve hızla olay yerinden uzaklaştı.

Keşif yaptılar

Hüseyin Aksay, herhangi bir kimse ile bir husumetleri olmadığı gibi böyle bir olayın ilk kez başlarına geldiğini söyledi.

Aksay, “Eşim bu iki adamın birkaç gün önce yine müşteri gibi dükkâna geldiğini ancak bir şey almadan gittiklerini söyledi” dedi.

Her yerde aranıyorlar

Soygun esnasında maske kullanmayan soyguncuların yüzü ve vücut şekilleri, olay sırasında giymiş oldukları kıyafetleri ve ayakkabıları güvenlik kamerasının kayıtlarında açıkça görülebiliyor.

Olay yerinde geniş inceleme yapan polis ekipleri her yerde soyguncuları arıyor.

Kıyafet değiştiler

Polis olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında bölgedeki tüm güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi.

Bölgedeki kamera kayıtlarına yansıyan görüntülere göre soygun esnasında açık renk t-shirt giyen soyguncular, olay sonrasında üzerini değişti ve koyu renk t-shirt giydi.

İlçe ilçe gezdiler

Soyguncular, akşam saatlerinde Lefkoşa’da Girne Kapısı’nda güvenlik kameralarına girdi. Soygunların birinin koyu renk pantolon ve t-shirt, diğerinin açık renk t-shirt ve koyu renk pantolon giydiği tespit edildi.

Görüntülere göre, soygunculardan biri kol çantası ve kırmızı bavul diğeri koyu renk sırt çantası taşıyordu. Her ikisinde de şapka yoktu. Polis Basın Subaylığından akşam saatlerinde yapılan açıklamada, soygun zanlılarının Mağusa Gülseren Bölgesinde görüldüğünü kaydetti, zanlıları görenlerin polise ihbarda bulunmasını istedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.