DOLAR 32,4706 -0.06%
EURO 34,7049 -0.79%
ALTIN 2.436,340,02
BITCOIN 20749790.7015%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

26 Nisan 2024 Cuma

“Klasik Otomobil Hazine Avcılığı” etkinliği pazar günü yapılacak

“Klasik Otomobil Hazine Avcılığı” etkinliği pazar günü yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin organize ettiği, Near East Bank 2024 Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası kapsamında, “Klasik Otomobil Hazine Avcılığı” etkinliği pazar günü yapılacak.

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl Kütahya Seramik & Cahit Necipoğlu Ltd. sponsorluğunda yapılacak etkinlik, saat 10.30’da Değirmenlik bölgesindeki Cahit Necipoğlu Elit Mağazası önünden başlayacak ve klasik severler yönlendirmelerle gizli yedi noktayı farklı sıralarla bulmaya çalışacak.

Etkinlik kapsamında ayrıca, yakan top, ip atlama, torba yarışı, halat çekme, tavla turnuvası ve darts gibi aktiviteler de yapılacak.

Devamını Oku

TC Milli Savunma Bakanı Güler, TC Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu’nu ziyaret etti

TC Milli Savunma Bakanı Güler, TC Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu’nu ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Milli Savunma Bakanı Bakan Yaşar Güler, beraberinde Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesiyle geldiği KKTC‘de ziyaretlerine devam ediyor.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nu da ziyaret etti.

Güler, ziyarette, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu’ndan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Devamını Oku

Tatar Özcezarlı’nın “Gök Baharım” ve “Balyoz” isimli kitaplarının tanıtımı etkinliğine katıldı

Tatar Özcezarlı’nın “Gök Baharım” ve “Balyoz” isimli kitaplarının tanıtımı etkinliğine katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yazar-şair Aysan Özcezarlı’nın kaleme aldığı, geliri Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneğine bağışlanacak “Gök Baharım” ve “Balyoz” isimli kitaplarının tanıtımı etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre Rüstem Kitabevi’nde yer alan tanıtımda konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve
Özecezarlı’nın gelecek nesillere aktarılması için Kıbrıs Türk edebiyatı, kültürü ve sanatını kitaplaştırmasının önemini vurguladı.

Özcezarlı’nın eserlerin Kıbrıs Türk halkının varlığının dayanağını ve altyapısını oluşturan çalışmalar olduğunu belirten Tatar, Özcezarlının sosyal sorumluluk projeleri sürdürdüğünü de ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar Özcezarlı’yı çalışmalarından dolayı tebrik ederek özellikle Balyoz kitabını merak ettiğini ve ilgiyle okuyacağını dile getirdi.

Devamını Oku

Yeni Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ oldu

Yeni Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek Adliye Kurulu, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Şefik’in yaş haddinden emekliye ayrılacağını ve bu göreve Bertan Özerdağ’ın seçildiğini duyurdu.
Yüksek Adliye Kurulu duyurusunda, Narin F. Şefik’in 15 Mayıs’ta emekli olacağı, Bertan Özerdağ’ın ise 16 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı huzurunda ant içerek yeni görevine başlayacağı kaydedildi.

Duyuruda, Özerdağ’ın bugün Yüksek Adliye Kurulu tarafından seçildiği de belirtildi.

-Bertan Özerdağ’ın özgeçmişi…

Bertan Özerdağ, 24 Mayıs 1974 tarihinde Lefkoşa’da doğdu. 1992 yılında Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nden ve 1996 yılında ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

1998 – 1999 yıllarında İngiltere’de Essex Üniversitesi’nde Avrupa Birliği ve Uluslararası Ticaret Hukuku üzerine master yaptı ve yüksek lisans derecesi aldı.

Avukatlık stajını tamamlayarak 5 Ekim 2000 tarihinde avukat olarak kaydoldu. 2000 yılından 2006 yılına kadar avukatlık mesleğini icra etti. 1 Haziran 2006 tarihinde Kaza Mahkemesi Yargıçlığına, 1 Ekim 2010 tarihinde Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığına, 16 Eylül 2014 tarihinden itibaren Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na ve 16 Kasım 2015 tarihinden itibaren ise Yüksek Mahkeme Yargıçlığına atandı.

Devamını Oku

Güzelyurt’ta öğrenci yurdunda korkutan yangın

Güzelyurt’ta öğrenci yurdunda korkutan yangın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre bugün, saat 14.00 sıralarında, Güzelyurt’ta Şht Kamil Orçin Sokak üzerinde bulunan Refika Öğretmen, Öğrenci Yurdu’nun bodrum katında bulunan ve depo olarak kullanılan oda içerisinde henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı yangın meydana geldi.

Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, çıkan yangın sonucu bahse konu depo içerisinde bulunan muhtelif şilte, yorgan, nevresim, çarşaf, sandalye vb eşyalar yanarak zarar görmüştür.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam etmektedir.

Devamını Oku

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.