DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19767460.76494%
Lefkoşa
°

20:18

AKŞAMA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Amcaoğlu, İnşaat Taşeronları Birliği’ni kabul etti….

Amcaoğlu, İnşaat Taşeronları Birliği’ni kabul etti….

ABONE OL
18 Haziran 2019 16:07
Amcaoğlu, İnşaat Taşeronları Birliği’ni kabul etti….
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlık açıklamasına göre kabulde “kayıt dışı ekonomi” konusu ele alındı.
AMCAOĞLU

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği’nin en büyük sıkıntılarından birinin mekânsal adresin elektronik ortamda kayıt altına alınmamış olmasından kaynaklandığını belirtti.

Amcaoğlu, Başbakanlık Müsteşarlığı döneminde başlattıkları, e-devlet çalışmalarına da atıfta bulunarak, “Mekânsal adres sorunu kökten çözecek. Aynı zamanda e-tüzel kişilik kayıtlarının, Şirketler Mukayyitliği’nde sisteme girmesi, e-gümrük, e-vergi ile alakalı bilgilerin yer alması ve bunun yanında diğer konu başlıklarında da o dataların tamamlanmasının önemi çok büyüktür” diye konuştu.

AMCA
Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca da herkesin konuştuğu kayıt dışı ekonominin hem devleti zayıflattığını, hem kendilerini haksız rekabet altında ezdiğini belirterek, bu konuda Maliye Bakanlığı ile birlikte çok ciddi adımlar atmanın artık elzem olduğunu söyledi.

Amca, “Biz üyelerimiz için borç para veyahut sıcak para istemek yerine, üyelerimizin gelirlerini artırıcı önlemler alarak, üyelerimizin para kazanıp hem kendi sosyal giderlerini, hem ailelerini geçindirip, hem de devletine vergisini ödeyen huzurlu bir iş dünyası yaratmak istiyoruz” dedi.

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.