DOLAR 32,3577 -0.01%
EURO 34,8051 0.02%
ALTIN 2.393,04-0,14
BITCOIN 19260852.93823%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Av. Seyhan Yıldırım KKTC Siyasal Sağını ve Solunu Son Günlerde Yükselen Tansiyonu Azaltmaya ve Sağduyuya Davet Etti..
  • Kibris Web Haber
  • Gündem
  • Av. Seyhan Yıldırım KKTC Siyasal Sağını ve Solunu Son Günlerde Yükselen Tansiyonu Azaltmaya ve Sağduyuya Davet Etti..

Av. Seyhan Yıldırım KKTC Siyasal Sağını ve Solunu Son Günlerde Yükselen Tansiyonu Azaltmaya ve Sağduyuya Davet Etti..

ABONE OL
19 Ocak 2019 20:04
Av. Seyhan Yıldırım KKTC Siyasal Sağını ve Solunu Son Günlerde Yükselen Tansiyonu Azaltmaya ve Sağduyuya Davet Etti..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC’yi gerek ekonomik gerek ise siyasi olarak çok zor günler beklemektedir; bu dönemden ya birlikte çıkacağız veya hiç birimiz çıkamayacaktır, özellikle böyle bir dönemde toplumu kutuplaştıracak faaliyetlerden özellikle kaçınılmalıdır.

KKTC de malum olduğu üzere sağ ve sol eğilimli 2 siyasi düşünce akımı bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi Güney komşumuz ile birleşme idealine, diğeri ise Anavatan olarak tanımladığı TC devletine daha yakındır..
Her vatandaşın kendi siyasi düşüncesini dilediğince inanması ve desteklemesi KKTC Anayasasınca güvence altına alınmış bir haktır, ancak son zamanlarda her iki taraftan hak olan düşünce ve siyasi üyelik özgürlüğünün ötesinde amacını aşan, toplumu kutuplaştıran, sert, sonu hesapsız hareket ve demeçlere şahit olmaktayız. Hiç bir Anayasal Hak toplumu kasten bölme faaliyetine izin verecek kadar geniş yorumlanamaz. Toplumu birlikte tutmada en büyük ödev öncelikle vatandaşlara, kanaat önderlerine, Siyasi Parti liderlerine düşmektedir. Bu toplum marjinal işlere heba edilecek bir toplum değildir.

Açıkça görülmektedir ki hem sağ düşünce hem de sol düşünce yeni bir dizaynla sertleşen ve marjinalleşen mesajlar vermektedir… Toplumda bir diğerini tanımayan insanlar birlerinden nefret eder duruma gelmiştir. Bu dizayn her 2 taraflardaki belli odaklarca günden güne yükseltilmektedir..
Belirli bir noktalardan dizayn edilmiş makul şüphesini oluşturan ve toplumsal birlik ve uzlaşıya dinamit koyan son zamanlarda sıkça görmeye başladığımız eylem ,demeç ve hareketler bazılarını memnun edebilir ancak şu da bilinmelidir ki bu güne kadar kutuplaşmadan hiç bir toplum menfaat elde edememiş ,tam aksine büyük zararlar görmüştür..
Üzülerek görmekteyiz ki; Hukuk eğitimi olsun olmasın her önüne gelen kişi, kurum, kuruluş veya Siyasi Parti temsilcisi Mahkeme Kararlarına eleştiriler dizmekte, usul bilgisi eksikliği ilk nazarda açıkça görülen bu açıklamalar halkta adalete olan güveni ciddi bir şekilde sarsma riskini de birlikte getirmektedir. Bu yanlış yorumlanmış amacını aşan ve çok tehlikeli bir ifade özgürlüğü yanılgısıdır.
Tüm Tarafların özgürlüklerini test etmede veya bunlar test edilirken yaptıkları eleştirilerde daha sağduyulu, uzlaşmacı ve topluma olan sorumluluklarını hatırlayarak davranmasının vakti gelmiştir; aksi her halde toplum olarak bu işten çok zararlı çıkılacaktır.

KKTC‘deki tüm paydaşlara KKTC’de kasten yükseltilmeye çalışılan tansiyonun düşürülmesi için sağ duyulu olma görevi düşmektedir..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.