DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21543051.93754%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
“BALIK EKMEK” TARİH OLUYOR

“BALIK EKMEK” TARİH OLUYOR

ABONE OL
5 Kasım 2019 17:02
“BALIK EKMEK” TARİH OLUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’un tarihinden bir taş daha sökülmesine ramak kaldı.
İstanbul’da bir tarih daha yok oluyor. İstanbul denilince akla gelen Eminönü’ndeki tarihi balık ekmek tekneleri yarından itibaren boşaltılacak.
İstanbul’a gidenlerin mutlaka uğradığı Eminönü artık tarih olacak. Turistlerin gezi rehberinde yer alan Eminönü balık tekneleri artık listelerden çıkartılacak. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü’nde balık ekmek satılan yerlerin 1 Kasım 2019’a kadar boşaltılmasını istedi. İş yerlerine de ihtarname gönderildi.
HER KESİMDEN TEPKİ BÜYÜK
Hem tarihi hem de turistik açıdan büyük önem taşıyan tarihi Eminönü balık teknelerinin ortadan kaldırılacak olmasına bölge esnafı da vatandaş ta tepki gösteriyor. Eminonu Balik Ekmek Kooperatifi Başkanı Arif ILKE bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade ederken, balık-ekmek yemeye gelenler de bu tarihin yok olacak olmasına tepki gösteriyor.
KUZEY KIBRIS’TAN DA TEPKİ VAR
Kıbrıs Türk halkının da uğrak yerlerinden olan İstanbul’da Eminönü’ne gidenler, artık balık- ekmek teknelerini göremiyor olacaklarından dolayı üzüntülü. Gazetemize ulaşan vatandaşlar, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyleyerek, İstanbulluların tarihi değerlerine sahip çıkmasını istedi.

Kıbrıs ve kıbrıslılar için EMİNÖNÜ BALIK ekmekteki duygusal ve vefa duyduğu Barbaros teknesinde Kıbrıs şehit gazilerine sürekli etkinlik yaptıklarını ücretsiz BALIK ekmek dağıtıldığı onlarca Kıbrıslı ilgili etkinlikler sosyal sorumluluk projelerine imza attığını görüyoruz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r