Başarılı yamaç paraşütçülerden sitem


(BRTSPOR) Yamaç paraşütünün milli pilotları ilgi bekliyor.

Spor Gündemi’nin konuğu olan Umut Akçıl ve Cemal Direkçi bu dalda yurt dışında elde ettikleri başarıların görülmesi gereken yerlerden görülmediğinden yakındı.

Yıllardır Türkiye’deki organizasyonlarda kürsü gören iki sporcu da Türkiye Milli Takım adına yarıştığı üçüncü ülkelerde KKTC’nin sesi oluyor aynı zamanda ülke bayrağıyla yarışabildikleri ülke organizasyonlarına dikkat çekiyor.

Akçıl ve Direkçi finansman sağlanmadığı, sponsor olunmadığı nedeniyle katılabilecekleri yarışlara gidemiyor.

“Katıldığımız yarışlardan iyi puan topladık. Bir yerimiz var, yarışlara direkt seçiliyoruz, böyle giderse olacak mı? Hayır, birkaç yıl sonra oradaki itibarımız çok daha gerileyecek, çünkü puanlarımız gerileyecek.

Türkiye’nin bir ve ikisi yıllardır biziz. Puanla seçiliyorsunuz ve bir kalitede olmanız gerekir. Biz bunu elde ettik ama bunu kaybetmek kolay. Gitmezseniz yarışmazsanız kaybedersiniz” diye konuşuyor Umut Akçıl.

Akçıl, Spor Gündemi’ndeki açıklamalarını “Takım birincisi olduk ama tebrik almadık. Kazakistan’da Dünya Kupası’nı kazandığımda da kimse görmemişti, Süper Final’de de…

Düzeleceğini umuyoruz. Duruşumuzu bozmayacağız çünkü önceliğimiz spor. Yapabildiğimiz kadar yapacağız ama yapamadığımız yerde bunun nedenini söyleyeceğiz” şeklinde tamamladı.

 

Benzer Videolar