DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2154489-0.19133%
Lefkoşa
°

17:02

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
“Benim alnım açık, iddialar yalan”

“Benim alnım açık, iddialar yalan”

ABONE OL
21 Eylül 2019 10:39
“Benim alnım açık, iddialar yalan”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cypfruvex Ltd. Genel Müdürü Cemal Redif, bazı basın yayın organlarında hakkında ortaya atılan iddialara belgelerle yanıt verdi.

Cypfruvex Ltd. Genel Müdürü Cemal Redif, bazı basın yayın organlarında hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi. 2011-2013 yılları arasında, Genel Müdür olarak görev yaptığı Cypfruvex Ltd. firmasını zarara uğratarak haksız kazanç elde edildiğine yönelik “asılsız” ve “çirkin” iddiaların ortaya atıldığını dile getiren Cemal Redif, “Cypfruvex Ltd.’nin 2011-2012,2012-2013 dönemleri için Maliye Teftiş Kurulu tarafından düzenlenmiş olan ‘Cypfruvex’ dosyasını yayınlayan gazetelerin yapmış oldukları haberlerin, gazetecilik etiğine sığmayan, haber niteliği taşımayan ve doğru olmayan bilgiler içerdiğini” savundu.

“Bir yolsuzluk yapmış olsaydım, Başsavcılık, Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü gibi bir göreve atanmamda hukuken bir sakınca olmadığına dair görüş verir miydi?” diye soran Cemal Redif, ayrıca kendisinin Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü görevinden kendi isteğiyle istifa etmesine rağmen, basında görevden alındığına dair ifadeler yer aldığını da belirtti. Redif, söz konusu asılsız iddialardan duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.

BAŞSAVCILIK DOSYADA SUÇ UNSURUNA RASTLAMADI
Cypfruvex Ltd.’in 2011-2012 ile 2012-2013 dönemlerine yönelik olarak asılsız ihbarlar yapıldığını belirten Cemal Redif, Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu tarafından konunun Hukuk Dairesi (Başsavcılık) vasıtasıyla Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı ilgili birimlere iletildiğini ve polis tarafından yapılan tahkikat sonrasında ise hazırlanan dosyanın Başsavcılık’a aktarıldığını söyledi.

Cypfruvex Ltd.’in söz konusu dönemleriyle ilgili hazırlanan dosyanın Başsavcılık tarafından teferruatlı şekilde incelenmesinin ardından Başsavcılık’ın “dosyanın daha ileri götürülmesi uygun görülmemiştir” şeklinde görüş bildirdiğini açıklayan Cemal Redif, söz konusu ihbarların asılsız olduğunun anlaşıldığını açıkladı.

“Yeniden göreve atanmamın ardından, bazı basın yayın organları tarafından hiçbir araştırma yapmaksızın, sanki soruşturma sonucunda Cypfruvex Ltd. yöneticileri ve şahsım hakkında soruşturma devam ediyormuş veya soruşturma sonucunda suçlu bulunmuşuz gibi gerçek olmayan bir algı yaratıldı” diyen Redif, “Konuyla ilgili hiçbir görüşümüz alınmadan hakkımızda haberler yapıldı. Hâlbuki hakkımızda hazırlanan dosya Başsavcılık tarafından incelendikten sonra suç unsuru içermediğinden dolayı 30 Ekim 2018 tarihinde kapatılmak üzere Polis Genel Müdürlüğü’ne iade edildi” şeklinde konuştu.

“GAZETECİLİK ETİĞİNE YAKIŞMIYOR”
“Bazı köşe yazarları tarafından, hakkımda ‘Sanki başka adam kalmamış gibi’ ibareler içeren köşe yazıları yazıldı. Kişilik haklarımı, mesleğimi ve güvenilirliğimi toplum nezdinde karalamaya yönelik ve asılsız bir şekilde kaleme alınan bu yazılar her şeyden önce gazetecilik meslek ve etiği ile bağdaşmıyor. Bu yazılar, kamuoyunu yalan yanlış söylemlerle yanıltmaya yönelik kaleme alınmış yazılardır” diyen Redif, gazetecilik meslek etiği uyarınca, kaleme alınacak olan köşe yazıları ve haberlerin doğruluğunun her daim araştırılması gerektiğini savundu.

“YARGIYA BAŞVURACAĞIM”
Gerçeklerin kasıtlı bir şekilde gizlendiğine ve hakkında yapılan haberlerle kamuoyunun yanlış yönlendirildiğine değinen Cemal Redif, “Hem şahsımı, hem icra ettiğim görevleri hem güvenilirliğimi, hem de Cypfruvex Ltd.’i hedef alan bu haberler, Cypfruvex Ltd.’in bünyesinde çalışan kişileri, yöneticilerini, hissedarlarını ve gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki iş ilişkilerini tedirgin ediyor” dedi.

Söz konusu maksatlı haberlerin şirketin maddi kayıplara uğramasına ve kendisinin kişilik haklarının zedelenmesine sebep olduğunu savunan Redif, kişisel haklarına yapılan saldırı niteliğindeki bu haberlerle ilgili yargıya başvuracağını da açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r