DOLAR 32,2633 0.07%
EURO 34,7526 -0.08%
ALTIN 2.403,44-0,23
BITCOIN 2073293-1.6828%
Lefkoşa
°

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
BTK Akademi Kariyer Zirvesi 22 başlıyor! İşte detaylar

BTK Akademi Kariyer Zirvesi 22 başlıyor! İşte detaylar

ABONE OL
10 Aralık 2022 10:15
BTK Akademi Kariyer Zirvesi 22 başlıyor! İşte detaylar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen “BTK Akademi Kariyer Zirvesi 22” gençleri, kariyerinin zirvesinde önemli isimlerle buluşturacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan bu etkinliğin gençlerin kariyeri için önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. 

BTK çatısı altında faaliyet gösteren BTK Akademi’nin girişimiyle, gençleri kariyerinde önemli bir noktaya gelen yöneticilerle buluşturmak üzere kariyer zirvesi düzenlenecek.

Bu kapsamda program hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Akademi’nin bilimsel, teknolojik ve sürekli kendini yenileyen eğitim anlayışı ile sektöre ve ülkemize önemli katkılar sağladığına değindi.




BTK açıkladı: Haberleşme hizmetlerine yeni düzenlemeler

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun aldığı kararlar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar.

BTK Akademi Kariyer Zirvesi 22 etkinliğinde neler var?

BTK Akademi bünyesinde gerçekleştirilen eğitimlerin, alanında uzman ülkemizin en bilinir eğitmenleri tarafından verildiğini ve çağın gerekleri doğrultusunda portalın her geçen gün güncellendiğini belirten Sayan, ulusal ve uluslararası sektör temsilcilerinin iş birliği ve katkılarıyla sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde ihtiyaç duyan herkese eğitim imkânı sunduklarını ifade etti. 

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında öncü, tanınmış, güvenilir, saygın ve milli bir eğitim merkezi olmak için yola çıkan BTK Akademi’nin teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğinin altını çizen Sayan;

“BTK Akademi tüm çalışmalarını, teknoloji çağının en büyük mirasçıları olan çocuklarımızın, hızla ilerleyen teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri, bu gelişmeleri daha ileriye taşımaları ve programlamanın anlaşılabilir ve uygulanabilir olduğu konusunda farkındalık oluşturarak programlama, uygulama geliştirme ve kodlama konusunda öz yeterliklerini keşfetmelerini sağlamak ve bu sayede bilgilerini artırarak eğitimde kazandıkları bilgilerin günlük hayatta uygulanmasını sağlamak hedefi ile eğitim çalışmalarını yürütmektedir” diye konuştu.

Özellikle pandemi sürecinde online eğitimlerde çığır açtıklarını ifade eden Sayan, “Robotik kodlamadan siber güvenliğe, nesnelerin internetinden web güvenliğine kadar birçok konuda eğitim veriliyor. Salgının sonrasında ise online eğitimde gösterilen bu başarının izlerini yüz yüze eğitimlerde de görmek bizi çok mutlu ediyor.

Sadece bu eğitimler değil düzenlenen seminerler, sertifika programları ve “BTK Yaz Kampları” ile de birçok öğrenciye ulaştık. Şimdilik bazı illerde düzenlenen bu kamplar, yakın zamanda 81 ilin tamamında olacak. Bilgi ve teknoloji çağında tüm gelişmelerden nasibini almayan, fırsatlardan yararlanamayan tek bir gencimiz kalmayacak” şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Sayan: Türkiye Yüzyılı Yeni Neslin Omuzlarında Yükselecek

BTK Akademi eğitim portalına kayıt yaptıran kişilerin sayısının günden güne arttığını vurgulayan Sayan, “BTK Akademi’nin online platformda yakaladığı ivmeyi yüz yüze eğitimlerle de pekiştirmek ve kendini yazılım alanında geliştirmek isteyen ortaokul, lise ve üniversite çağındaki gençleri bilişim ekosistemine aktif öğrenenler olarak dahil etmeyi istiyoruz.

Kariyerlerinin başında olan gençlerde farkındalık uyandırmak bizler için çok önemli. Çünkü ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ yeni neslin omuzlarında yükselecek ve şekillenecek” açıklamasında bulundu.

Milli Teknoloji Hamlesi rehberliğinde yürüdükleri yolda yerli ve milli olmanın önemine de dikkat çeken Sayan, “Ülkemiz teknoloji alanında çok önemli başarılara imza attı, atmaya da devam ediyor. Bu uğurda bizim için en önemli şey yerli ve milli üretimin öneminin farkında, geleceğe yön verecek gençler yetiştirmek.

Bizler bu vakte kadar ülkemizin hep daha ileri gitmesi için elimizden gelen bütün çabayı gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz ama elbette gün gelecek bayrağı gençlere teslim edeceğiz. İşte o zaman yerli ve milli olmayı kendine şiar edinmiş evlatlarımız, ülkemizin adının tüm dünyada imza attığı başarılarla dalga dalga yayılmasını sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Düzenlenecek kariyer zirvesinin gençlere çok önemli katkılar sağlayacağını hatırlatan Sayan, “Zirveye gençlerimizin katılımı çok önemli. Ve onlar için büyük bir fırsat.

Bu zirvede öncelikle 3 iletişim operatörümüzün CEO’ları, ülkemizin göz bebeği savunma sanayi şirketlerimizin genel müdürleri ve en büyük e-ticaret şirketlerinin CEO’ları gençlerimizle bir araya gelecek. Kurulacak stantlarda, gençlerimizin ilgi duydukları alanlarda kariyer süreçlerini yönetebilmeleri için bilgilendirmeler yapılacak” sözleriyle gençlere çağrıda bulundu. 

“BTK Akademi Kariyer Zirvesi 22”, 14-15 Aralık 2022 tarihlerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda düzenlenecek. Zirvede, oturumlara katılacak yöneticiler aracılığı ile üniversite öğrencilerine, bilgi ve teknoloji alanında tecrübe ve birikimlerin aktarılması amaçlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.