DOLAR 32,3577 -0.01%
EURO 34,8051 0.02%
ALTIN 2.393,04-0,14
BITCOIN 19260852.93823%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Cinayet ile ilgili ifadeler kan dondurdu

Cinayet ile ilgili ifadeler kan dondurdu

ABONE OL
31 Temmuz 2018 15:21
Cinayet ile ilgili ifadeler kan dondurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memduh Ulugün cinayetinin tahkikat (PI) duruşmasında cinayete tanıklık yapanlar dinlendi

İFADELER KAN DONDURDU: Evinin yanı başında herkesin gözü önünde öldürülen Memduh Ulugün’ün bıçaklanmasına tanıklık eden dört kişinin ifadeleri kan dondurdu. Mehmet Doğu cinayeti engellemek isteyenlerin üzerine bıçakla yürüdü.

 

Alsancak’ta 13 Mart günü meydana gelen cinayetle ilgili tutuklanan Meryem ve Mehmet Doğu çifti, ilk tahkikat duruşması (P.I.) maksatlı olarak dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı.

Müebbet hapis cezası öngören “Taammüden adam öldürme”, “Adam öldürme” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından yargılanacak olan sanıkların, aleyhinde soruşturmayı yapan birinci tanık Müfettiş Eren Gözügüzel’in ifadesinin tamamlanmasının ardından, savcı Mustafa Atakara 4 tanığını mahkeme huzurunda dinletti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu huzurunda gerçekleşen duruşmada

4 görgü tanığı cinayet gününü anlattı.

 

“Adam bastırıyordu, kadın bıçaklıyordu”

Cinayete tanıklık eden K.D., olay günü yaşadıklarını anlattı.

Arkadaşı ile markete giderken, Memduh Ulugün’ün evinin yolundan geçtiklerini ve kavga eden üç kişiyi görünce ayırmak için durduklarını anlattı.


K.D., “Tartışma vardı, araçtan inerek yanlarına gitmeye çalıştığımız sırada Mehmet Doğu elinde bıçakla yaklaşmamamızı namus meselesi olduğunu söyleyerek bizi uzaklaştırdı. Memduh abiyi yere yatırdılar, Mehmet Doğu omuzlarını bastırıyor, Meryem Doğu ise bıçağı saplıyordu. Ben arabaya binip hemen polisi aradım, Meryem Doğu o sırada elinde bıçakla ‘Oh be namusumu temizledim’ diyerek eve doğru yürüyordu” dedi.

 

“Eşinden ayrılsın, Meryem’i alsın”

Ulugün’ün öldürülmesine tanıklık eden bir diğer kişi ise Ulugün ve Doğu çiftinin komşuları S.K. isimli kişi oldu.

S.K., cinayet günü sabah saatlerinde evde  temizlik yaptığı esnada kapısının çaldığını ve kapıda Mehmet Doğu’nun ağlamaklı bir yüz ifadesi ile başına gelenlerden haberdar olup olmadığını sorduğunu anlattı.

S.K., “Mehmet o sabah evime geldi bana Memduh’un karısını taciz ettiğini anlattı. Ben polise gidin veya hanımı işten gelince oturun konuşun dedim. Mehmet Doğu bana, eşinden ayrılsın Meryem’i alsın namusunu temizlesin ya da Türkiye’ye götürüp bir yere atsın dedikten kısa bir süre sonra evden ayrıldı” dedi.

 

S.K.: İmdat anne kurtar  

Tanık S.K., Doğu ile konuşmasının ardından evde temizlik yapmaya devam ettiğini balkonları silerken boğuk bir ses duyduğunu yakınlarda mezbaha olduğu için hayvan sesine benzettiğini ancak seslerin kesilmeyerek devam edince içeri dönüp sesin televizyon geldiğini düşündüğünü anlattı.

“Ben bir ses daha duyunca kapıdan dışarı çıktım. Duvar ardında elleri görüyordum çocuk sandım kavga ediyorlar içeri dönmek istedim ‘imdat anne kurtar’ sesleri üzerine olay yerine baktığımda bir adam birini yere doğru bastırıyor kadın ise bıçağı saplıyordu. Memduh ayakları ile Meryem’i tekmelerken, Mehmet elleri ile Memduh’u omuzlarından bastırıyordu. Çığlıkları duyup benimle olay yerine koşanlar polisi ara diye bağrışıyorlardı, Meryem’in birkaç kez daha bıçağı Memduh’a sapladığını gördüm. Meryem elinde bıçakla ‘Oh be namusumu temizledim” diye eve doğru giderken, elindeki bıçağı yola attı” dedi.

 

“Karışmayın namus meselesi”

Savcılığın dördüncü  tanığı M.S., 13 Mart günü yaşadıklarını anlattı. M.S., maktül Memduh Ulugün ile iş arkadaşı olduklarını cinayet günü bir arkadaşı ile öğle arası olduğu için bir şeyler almak için markete gittiklerini kaydetti.

M.S., “Trafik yoğun olduğu için Memduh’un mahallesinden geçiyorduk, boş arazide tartışma olduğunu görünce arkadaşımla durduk. Kim olduğunu tanıyamadık, biraz daha yürüdük ve biri kadın iki erkek kavga ediyorlardı. Biz ayırmak için yaklaştık, Mehmet Doğu elindeki bıçakla üzerimize yürüdü ve ‘karışmayın namus meselesidir’ diyerek bizi uzaklaştırdı. Mehmet Doğu elindeki bıçağı Meryem Doğu’ya vererek kalbine sapla diye bağrıyordu, bıçağı saplayan Meryem, maktulü tutan ise Mehmet Doğu’ydu. Tekrar geri döndüğümüzde, bıçaklananın Memduh’un öldüğünü öğrendim” dedi.

 

Ulugün’ün yengesi: Anne yardım et

Ulugün’ün öldürülmesi ile ilgili beşinci tanık ise S.U. oldu.

Memduh Ulugün’ün kardeşinin eşi olan S.U., cinayet günü boş arazide üç kişinin kavga ettiklerini ve Memduh Ulugün’ün annesi ile birlikte seslere doğru yürüdüklerini anlattı.

“Bir kadın iki adam kavga ediyorlardı. Kadının Meryem olduğunu daha sonra kocası Mehmet’i gördüm kareli gömlek giyen adamı tanıyamadım yerde yumuluydu. Meryem elindeki bıçağı adama saplıyordu, Mehmet ise adamı omuzlarından bastırmış tutuyordu. Kanlar içindeki adam ‘anneciğim yardım et’ diye bağırıyordu. Mehmet adamı etkisiz hale getirip karısına yer açarak sapla diyerek yerdeki adamı bıçaklıyordu. Çok korktum geri eve doğru giderken komşumuz çabul polisi ambulansı arayın yerde yatan Memduh eşini ara dedi. Koşarak içeri girdim ve eşimi aradım geri dönünce ambulans ve polis olay yerine gelmişti” dedi.

 

P.I. duruşması devam edecek

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, ilk tahkikat (P.I.) duruşmasının devamı için davayı ileri bir tarihe erteleyerek sanıkların tutukluluklarının devam etmesine emir verdi.

 

Devrim DEMİR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.