DOLAR 32,3179 0.06%
EURO 34,8738 0.05%
ALTIN 2.411,050,09
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Çıraklık birimi kurulacak

Çıraklık birimi kurulacak

ABONE OL
24 Temmuz 2019 07:01
Çıraklık birimi kurulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, çıraklık birimini kuracaklarını ve mesleki eğitimde yol haritasını belirleyeceklerini söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Candan Avunduk başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası heyetini kabul etti.

Kabulde konuşan Avunduk, meslek lisesi öğrencilerinin sanayi sektörü ile yakınlaşmalarını sağlayacak proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacının ülkedeki mesleki teknik okullarından yetişen gençler tarafından karşılanmasının önemine dikkat çekti

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, son yıllarda meslek liselerine olan ilginin arttığını gözlemlediğini belirterek bu durumun ülke adına sevindirici olduğunu ifade etti.

Çıraklık birimi kurulacak
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Sanayi Odası ve diğer ilgili paydaşların temsilcilerinin oluşturacağı çıraklık birimini kuracaklarını ve mesleki eğitimde yol haritasını belirleyeceklerini belirten Çavuşoğlu, birimin sektörle sürekli iletişim içerisinde olacağını ve gerekli tüm çalışmaları yönlendireceğini söyledi.

Çıraklık Eğitim Merkezi ve yaşam boyu eğitime verdikleri desteklerin de altını çizen Çavuşoğlu, Gazimağusa’ya çıraklık eğitim merkezi açmak için çalışmalar sürdürdüklerini ifade etti.

İşverenlerle, iş yapabilecek gençleri erken yaşta buluşturulmaları gerektiğine de dikkat çeken Çavuşoğlu, “Gençlerimizin iş bulamamalarının en büyük sebebi, iş alanlarından uzak olmaları ve işverenleri tanımamaları. Biz bu sorunu ortadan kaldıracak ve bu gençleri sistemin içerisine katacak özel bir proje üzerinde çalışıyoruz. Tüm paydaşlarımızla görüşerek, ihtiyaçlı alanları belirleyecek ve çocuklarımızı yönlendireceğiz. İlgili paydaşlarımızda birimlerini oluşturarak bu projeleri sahiplenmeleri gerekiyor” dedi.

Een erken zamanda toplanıp mesleki eğitimde bir yol haritası belirleyeceklerini kaydeden Çavuşoğlu, uygun koşulların oluşması halinde Mesleki Teknik Öğretim Kampüsü’nü de hayata geçirme hedefinde olduklarını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.