DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21563732.188%
Lefkoşa
°

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Elon Musk’tan Apple hayranlarını üzecek haber!

Elon Musk’tan Apple hayranlarını üzecek haber!

ABONE OL
14 Kasım 2022 22:36
Elon Musk’tan Apple hayranlarını üzecek haber!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından bu yana platform üzerinde birçok değişiklik oldu. Bu değişikliklere bir yenisi bugün daha ünlü iş insanı tarafından atılan tweet ile eklendi. Artık sosyal medya platformunda yer alan gönderilerde paylaşımın hangi cihazı kullanarak yapıldığı bilgisi yer almayacak. Peki, iş insanı söz konusu değişiklikle ilgili neler söyledi? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone tarafından gönderildi etiketi artık görünmeyecek!

Özellikle Apple hayranı olan Twitter kullanıcıları için iPhone tarafından gönderildi etiketi artık platformda yer almayacak. Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması üzerinde başlangıçta üst düzey sonra da birçok kıdemli çalışanını işten çıkarması gündem olmuştu. Buna ek olarak bir de ödeme yapan profillere mavi tik verilmesi birçok sahte hesabın ünlülerin ve markaların yerine geçmesine neden oldu.

Elon Musk’ın yaptığı değişikliklerle oluşan güvensizlik ortamı birçok markanın Twitter reklamlarından çekilmesiyle sonuçlandı. Reklamlar ise büyük ölçüde Twitter için gelirin büyük bir kısmını oluşturuyordu. Apple da güvensizlik duyduğu gerekçesiyle aynı politikayı izleyeceğini açıklamıştı. İş insanının konuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre bu etiketin kaldırılması sahte hesapların diğerlerinden ayırt etme konusunda yardımcı olacak.


Sağ cepten sol cebe: SpaceX ve Twitter ortaklığı!

Sağ cepten sol cebe: SpaceX ve Twitter ortaklığı!

Uzay şirketi SpaceX, Twitter üzerinden reklam girişimi içinde. Görünen o ki Elon Musk, elindeki reklam potansiyelini kullanmak istiyor.

Elon Musk’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözler yer aldı:

Sonunda, her tweet’in altına bir tweet’in hangi cihaza yazıldığını (ekran alanı ve hesaplama kaybı) eklemeyi bırakacağız. Kelimenin tam anlamıyla kimse bunu neden yaptığımızı bile bilmiyor…

Bunun dışında büyük markaların fonksiyonla ilgili yaptığı gaflar da birçok kez sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Samsung’un Unpacked etkinliğini duyurduğu bir paylaşımda Twitter for iPhone etiketinin görülmesi sosyal medyada öne çıkmıştı. Buna ek olarak Gal Gadot’un Huawei’nin reklam yüzü olduğu dönemde yaptığı paylaşımda bulunan Twitter for iPhone etiketi de büyük ses getirmişti.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r