DOLAR 32,5681 0.21%
EURO 34,9611 -0.1%
ALTIN 2.443,660,32
BITCOIN 20911950.05802%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Elon Musk’tan, Biden’ın şok Rus silah satıcısı takasına tepki!

Elon Musk’tan, Biden’ın şok Rus silah satıcısı takasına tepki!

ABONE OL
31 Temmuz 2022 23:59
Elon Musk’tan, Biden’ın şok Rus silah satıcısı takasına tepki!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden, bugün yaptığı açıklamayla Rusya-Ukrayna savaşı karşıtlarını şaşırttı. Buna göre ABD ve Rusya, savaş suçlusu olması muhtemel Rus silah satıcısı ile WNBA yıldızını takas edecek. Rusya’da Şubat ayından beri tutuklu olan yıldız oyuncu, yasaklı madde bulundurmaktan suçlu. Elon Musk ise uyuşturucu maddeyle yakalanan oyuncu için yapılan takas teklifine daha ilginç bir tepki verdi.

Biden Rus silah satıcısı için takas teklifi yaptı, Elon Musk bu kararla alay etti

Elon Musk, ABD Başkanı’nın bugün açıkladığı takas teklifini alaya aldı. Rusya Şubat ayından beri Ukrayna’ya saldırıyor. Ülkeyi işgal eden Rusya güçleri şimdiye kadar geri adım atmadı. Ukrayna güçleri bazı bölgelerde önemli kazanımlar elde etse de bunlar henüz savaşın kaderini değiştirmedi.

2008 yılından beri ABD2de tutuklu olan Rus silah satıcısı Viktor Bout

ABD ve batı güçleri ise savaşa fiziksel olarak katılmıyor. Buna karşın batı paktı Şubat ayından beri Rusya’ya sert yaptırımlar uyguladı. Ülkeyi SWIFT sisteminden çıkarmak gibi önemli ekonomik kararlara rağmen Rusya geri adım atmış değil.


Rusya, Apple sunucularını ele geçirmeye çalıştı!

Rusya, Apple sunucularını ele geçirmeye çalıştı!

Rusya ve Apple arasında ilginç bir sunucu krizi yaşandı. Rus telekomünikasyon şirketi, Apple ağını kendi sunucularından geçirdi.

ABD Başkanı Biden ise ABD’de tutuklu Rus silah satıcısı için şok bir karar aldı. Buna göre ABD, Rus silah satıcısı Viktor Bout ve Rusya’da tutuklu WNBA yıldızı Brittney Griner arasında bir takas teklif etti. Şu an için ise Rusya resmi yollardan bu teklife bir yanıt vermiş değil.

Elon Musk ise Twitter üzerinden bu kararı eleştirdi. Buna göre dünyanın en zenginlerinden biri olan Musk’a göre ABD’de aynı suçu işleyen birçok mahkum var. Bu anlamda zengin iş insanı tüm yasaklı maddeden yatan mahkumların serbest kalmasını istedi.

Oldukça şok edici olan bu cevaba henüz Beyaz Saray ya da ABD yetkili mercilerinden bir yanıt gelmedi. Elon Musk’ın yanıtı sonrası Biden Rus silah satıcısı takas kararı daha fazla konuşulmaya başladı. Özellikle bu ağır eleştiri sonrası Twitter’da tepkiler artmaya başladı. Ancak Musk’ın da yaptığı karşılaştırma bazı kullanıcıları sinirlendirdi. Elon Musk ise tepkilere rağmen silah satıcısı takası için yazdığı tweeti henüz silmedi.

WNBA yıldızı Brittney Griner, Şubat 2022’den beri Rusya’da tutuklu

ABD’li ünlü kadın basketbolcu Brittney Griner, Şubat ayında Moskova’da düzenlenen bir turnuva sonrası tutuklandı. Tutuklama sebebi ise sporcunun çantasında yasaklı uyuşturucu madde bulunduğu iddiasıydı. Ancak ABD makamları uzun süredir bu iddiaları reddediyor. Rusya ise tüm yaptırımlara karşın tutuklu takasına henüz yanaşmadı. Rus silah satıcısı Viktor Bout ise 2008 yılında yapılan bir operasyondan beri tutuklu. Rusya’da kötü şöhretli silah satıcısı için uzun süredir takas teklif ediyor.

Rusya Ukrayna savaşı ve son gelişmeler

Rusya ise Ukrayna işgalinde her geçen gün daha da riskli hamlelere girişiyor. Son olarak Finlandiya, İsveç gibi Rusya’ya komşu iki Baltık ülkesi sorunlara neden oldu. Rusya tarihi olarak bu topraklarda hak iddia ediyor ve sınır sorunları yaşıyor.

Finlandiya ile 2. Dünya Savaşı’ında karşı karşıya gelen Rusya, bu ülkeyle olan husumeti nedeniyle Nazi Almanya’sı ile ittifakını bozmuştu. Şimdi ise Finlandiya ve İsveç’in Nato üyelikleri büyük sorun teşkil ediyor. Her ne kadar Rusya son açıklamalarında geri adım atsa da Nato üyeliklerinin resmileşmesi ile sorunlar da artabilir. Yine Ukrayna’nın da Nato üyeliği gündemde. Rusya geri adım atsa da üyelik batı ile resmi bir savaşa neden olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.