DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20751455.30653%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Eminoğlu: “Akacan, korsan siteler üzerinden şirketimin iflas ettiğine dair yalan haberler yaptı”
  • Kibris Web Haber
  • Gündem
  • Eminoğlu: “Akacan, korsan siteler üzerinden şirketimin iflas ettiğine dair yalan haberler yaptı”

Eminoğlu: “Akacan, korsan siteler üzerinden şirketimin iflas ettiğine dair yalan haberler yaptı”

ABONE OL
8 Ağustos 2018 17:19
Eminoğlu: “Akacan, korsan siteler üzerinden şirketimin iflas ettiğine dair yalan haberler yaptı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mehmet Eminoğlu Investment Direktörü Eminoğlu, Bulut Akacan ile yaptığı bir iş sonucunda, sahte evrak, karşılıksız çek ve korsan haber siteleri üzerinden, kendisi ve şirketine yönelik asılsız iftiralar attığını öne sürerek, bir basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Eminoğlu Investment, bugün Merit Lefkoşa’da bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Mehmet Eminoğlu Investment Direktörü Mehmet Eminoğlu, bugüne dek gerek şahsı ve de gerekse ticari faaliyetleri adına herhangi bir basın toplantısı düzenlemediğine dikkat çekerek, “Bugün de sizlerin karşısına şahsıma ve şirketime yapılan gerçek dışı bir ithama açıklık getirmek için çıkmak istemezdim” ifadelerinde bulundu.

Şirketi ve kendisine yönelik yapılan ithamlar karşısında, açıklama yapmasının kaçınılmaz hale geldiğini kaydeden Eminoğlu, Bulut Akcan’ın 2017 yılında Girne’de bir arazi satın aldığını ve arazi üzerindeki mevcut projenin müelliflik hakkının kendisine ait olduğunu belirtti. Eminoğlu, Girne’deki arazinin Akacan tarafınca satın alındıktan sonra, proje üzerindeki tüm tadilatların kendisi tarafından yapıldığını, böylece inşaatın harfiyat işlemlerinin başladığını kaydetti.

Bu noktada Akacan’ın kendisiyle temas ederek müelliflik hakkını başka bir mühendise devretmesi talebinde bulunduğunu belirten Eminoğlu,buna karşılık verdiği hizmetin bedeli ödendiği takdirde müellifliği devretmesinde hiçbir sıkıntı olmadığını belirttiğinin altını çizdi.

“EVRAK SAHTE MÜHÜRLE ODAYA VERİLDİ”

Set proje çıkışını, hızlıca Akacan’a devrettiğini kaydeden Direktör Eminoğlu, yaşananları şöyle özetledi:

“İlerleyen süreçte Kıbrıs Türk Mühendisler ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası sekretaryası tarafından telefoniyen aranarak kendilerine ulaşan ve müelliflik hakkı devrini içeren evrakta bir tuhaflık olduğunu fark ettiklerini belirterek benden teyit istediler. Bu telefonla evrakın sahte mühürle odaya verildiği ortaya çıktı. Müelliflik devrine ilişkin sunulan evrakın sahte mühürle yapıldığını teyit ettikten sonra ilk yaptığımız Girne Polis Müdürülüğü’ne şikayette bulunmak oldu.Tüm bunlar ışığında Bulut Akacan’ın birtakım organize komplolar içerisinde olduğuna ve mükellefiyetlerinden kaçmak için türlü oyunlar kurguladığına emin olduk.”

“ÇEKLERİN AİT OLDUĞU ŞİRKETİNİN TASFİYE İŞLEMLERİNİN BAŞLATILDIĞINI ÖĞRENDİK”

“Bu meyanda kendisinin bizlere başka bir anlaşmadan doğan 1 Milyon STG’lik borcunu ödemek üzere verdiği 20 adet 50 Bin STG’lik çekleri bize verilmeden önce çeklerin ait olduğu şirketinin tasfiye işlemlerinin başlatıldığını ve daha sonra da tasfiye emrinin mahkeme tarafından verildiğini öğrendik. Bilahare konuyla ilgili polis nezdinde gerekli şikayetlerimizi yaptım.”

“BULUT BEY, BİZLERE AÇIK AÇIK ŞANTAJ YAPTI”

“Gelinen noktada, Bulut Akacan tüm bu organize yasadışı komplo denemelerinin üzerine iki farklı ticari anlaşmayı birbirine birleştirerek, müdürü vasıtası ile bizlere müelliflik hakından bedel talep etmeden vazgeçmemiz durumunda bir diğer projeyle alakalı vermiş olduğu ve karşılıksız çıkan çeklerin karşılığını ödemeyi teklif etti. Yani Bulut Bey, bizlere açık açık şantaj yaparak, bir alacağımızdan vazgeçmemiz durumunda diğer alacağımızı ödemeyi teklif eder.”

“ŞİRKETİMİN İFLAS ETTİĞİNE DAİR ASILSIZ HABERLER ÇIKTI”

“Bulut Bey’in aracılarına böyle bir şantaja boyun eğmeyeceğimiz gibi hakkımızı da sonuna kadar yasal yollarla arayacağımızı bildirmemiz üzerinden Bulut Bey takribi birkaç saat sonra birkaç farklı haber sitesinde şahsımın iflas ettiği yönünde asılsız haber yayınlatır.

“SİTELERİN KORSAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI”

“Haber yayınlayan sitelerin sahibiyetlerine dair yaptığımız araştırmada bu sitelerin tamamıyle korsan faaliyet gösteren künyesi olmayan ve özenle kime ait oldukları gizlenen siteler olduğunu tespit ettik. Devam eden araştırmalarımızda gazete arşivlerinden ulaştığımız bilgi bize yine ayni sitelerin geçmişte Bulut Akacan ile anlaşmazlığa düşen kişi ve şirketlere karşı da düzeysiz saldırılarda bulunduklarını tespit ettik. Bu haber müşterilerimiz, iş yaptığım satılcıları ve çalıştığımız bankalar tarafından kınanmıştır. Bunun üzerine Altınbaş Holding Genel Müdürü Ahmet Maslakçı, Vakkas Bey adına bizi ziyaret eder ve rahat olmamızı telkin ederek sıkıntı yaşamayacağımızı, Vakkas Bey’in bu konuyu çözeceğini iletti.”

“AKACAN, VERİLEN SÖZLERİN AKSİNE BİR YAYIN DAHA YAPTI”

Ayni günün akşamı Vakkas Bey ile telefon görüşmemde bana Bulut Akacan ile görüştüğünü yapılan karalayıcı yayının ayni geceden internet sitelerinden kaldırlacağını ve en geç Cumartesi ortada olan tüm itilafın çözülmesi için gereğini yapacağını belirtti. Tüm bu konuşmanın üzerine telefonu kapatır kapatmaz Bulut Akacan’ın verilen sözler aksine bir yayın daha yaptığını gözlemledik. Bu sefer de mevcut bitmiş, açılış tarihini ilan ettiğimiz ve tapu teslimlerine başladığımız Girne’de bulunan bir inşaat projemizin m2 fazlası nedeniyle yıkılacağını belirten tamamıyla hayal ürünü yalan bir haber yayınladı.

“MEHMET EMİNOĞLU İMZASI GÜVENİ TEMSİL ETMEYE DEVAM EDECEK”

Tüm bu aktardığım hakikatler neticesinde şahsımı ve şirketimi karalamaya yönelik yapılmış çirkin girişimler devam ederken özellikle vurgulamak isterim ki şahsım ve şirketim tarafından yapılan ve yapılacak olan projelerimiz ve ticari faaliyetlerimiz normal planlanmış rutininde büyüyerek devam edecektir. Mehmet Eminoğlu imzası bugüne kadar güveni temsil etmiş olup bundan sonra da etmeye devam edecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.