DOLAR 32,9113 0.13%
EURO 35,3070 -0.1%
ALTIN 2.460,690,13
BITCOIN 20271701.47784%
Lefkoşa
°

03:27

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Erhürman, sınır kapısında mülkiyetle ilgili yapılan tutuklamaları değerlendirdi
  • Kibris Web Haber
  • Gündem
  • Erhürman, sınır kapısında mülkiyetle ilgili yapılan tutuklamaları değerlendirdi

Erhürman, sınır kapısında mülkiyetle ilgili yapılan tutuklamaları değerlendirdi

ABONE OL
22 Haziran 2024 19:38
Erhürman, sınır kapısında mülkiyetle ilgili yapılan tutuklamaları değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, son günlerde sınır kapısında mülkiyetle ilgili yapılan tutuklamalara işaret ederek
“Belli ki Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yine “emsal davalar” yaratarak, hukuku ve mülkiyet sorununu siyasi amaçlara yönelik araçlara dönüştürme kararı verdi” dedi.

Erhürman, “Geç kalınmadan, konu ciddiyetle ele alınmalı” diye ekledi.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, sınır kapısında son günlerde mülkiyetle ilgili Güney Kıbrıs makamlarınca yapılan tutuklamalara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son yaşananların daha önce “Orams” ve “Hurma” gibi davalarda görüldüğünü belirtti.

Kısa bir süre önce inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir iş insanı ile ilgili başlatılan yargısal işlemlerin yeni muhatabının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde taşınmaz mal edinen bir Alman yurttaşı olduğuna dikkati çeken Erhürman “Belli ki Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yine “emsal davalar” yaratarak, hukuku ve mülkiyet sorununu siyasi amaçlara yönelik araçlara dönüştürme kararı verdi” değerlendirmesinde bulundu.

“Zamanında uyardığımızda, “bu işler içeride de, dışarıda da başımıza iş açacak, inşaat sektörünün sürdürülebilirliği de olumsuz etkilenecek” dediğimizde, “yürüyün da gorkmayın” denilmişti” diyen Erhürman şunları kaydetti;

“Keşke bizim sesimizin duyulmasının engellenmesi sorunu halletse! Halletmeyecek! Geç kalınmış olsa da, bu konunun ciddiyetle ele alınması ve çalışılması gerekiyor. Ama her şeyden önce zamanında uyarılarımıza kulak tıkayanların hiç olmazsa bu noktadan sonra işin ciddiyetinin farkına varması lazım!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r