DOLAR 32,4083 0.14%
EURO 34,8156 0.03%
ALTIN 2.402,080,24
BITCOIN 19299443.55895%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Geçitköy Barajında Su giderek azalıyor

Geçitköy Barajında Su giderek azalıyor

ABONE OL
19 Şubat 2020 10:50
Geçitköy Barajında Su giderek azalıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Türkiye’den su taşıyan boru hattındaki arızanın giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, 10 Ocak’ta yaptığı açıklamada arızanın giderilmesi için yürütülen çalışmaların iki ayı bulabileceğini söylemişti. Vananın kapatılması üzerine Geçitköy Barajı’ndaki su seviyesi ise düşmeye devam ediyor. Mevsimsel yağışlara rağmen Geçitköy Barajı’nda gözle görülür bir su azalması var.

BAKAN, “SIKINTI YOK” DEMİŞTİ
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz geçen ay yaptığı açıklamada “Çalışmalar başladı. Şu anda Geçitköy Barajı’nda 20 milyon metreküp su rezervimiz bulunmakta. Bu bizim yaklaşık 8-10 aylık su ihtiyacını karşılayacak durumda. Şu anda ülkemizde yaz mevsimi ile ilgili bir sıkıntı söz konusu değil” demişti.

B PLANI HAZIR
Haberci Muhabirinin edindiği bilgiye göre Su İşleri Dairesi’ne acil durum için herhangi bir bildirimde bulunulmadı. HABERCİ’nin elde ettiği bilgilere göre buna rağmen Su İşleri dairesi herhangi bir olumsuzluğa karşın B Planı üzerinde çalışıyor. Bir yetkili “B Planı yerel kaynakların kullanılmasıdır. Biz bu kaynakları her an kullanılacakmış gibi hazır tutuyoruz. Ancak şu anda endişe edecek bir durum söz konusu değil. Bize su bitiyor hazırlıklı olun diye bir talimat gelmedi. Zaten bakan bey bu konuda endişeye gerek olmadığını söylemişti. Yeni bir durum söz konusu değil” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.