DOLAR 32,2846 -0.19%
EURO 34,8362 0.02%
ALTIN 2.409,400,68
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Google aramalar ‘sürekli kaydırma’ özelliğine kavuşuyor!

Google aramalar ‘sürekli kaydırma’ özelliğine kavuşuyor!

ABONE OL
6 Aralık 2022 15:55
Google aramalar ‘sürekli kaydırma’ özelliğine kavuşuyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google aramalar uzun zamandır farklı sayfa numaraları ile sonuçları kullanıcılara aktarıyordu. Kullanıcılar arama sonuç sayfasını aşağı kaydırıp daha fazla sonuç görmek istediklerinde ise alttaki bölümden diğer sayfa numarasına geçmesi gerekiyor. Ancak bu durum değişiyor.

Google arama sonuçlarında sayfa numaralandırmaları tarih oluyor

Google, masaüstü kullanıcıları için “Sürekli Kaydırma” özelliği sunmaya başlıyor. Böylece kullanıcılar ilgili arama sonuçlarını bulmak için sayfalar arasında gezinmek zorunda kalmayacak. Bir süredir mobil cihazlarda sunulan bu özellik böylece masaüstü kullanıcıları için de sunulmuş olacak.

Kullanıcılar sürekli kaydırma özelliği ile birlikte “Diğer” düğmesini görmeden önce aşağı kaydırarak altı sayfaya kadar arama sonucu görüntüleyebilecek. “Diğer” seçeneği tercih edildiğinde ise karşılarına yeni sayfalar açılacak. Google, mobil cihazlarda ise sürekli kaydırma özelliğini tek seferde dört sayfalık arama sonuçlarıyla sınırlandırmış durumda.


Google’ın yerini alacak yapay zeka ile tanışın!

Google’ın yerini alacak yapay zeka ile tanışın!

ChatGPT sohbet botu sosyal medyanın altını üstüne getirdi. Kullanıcılar ile sohbet edebilen yapay zeka korkutuyor.

Yeni özellik, gelecek olan kullanım kolaylığının yanı sıra bazı internet siteleri için de avantaj yaratabilir. Birçok kullanıcının arama sayfalarında ikinci bölüme geçmediği biliniyor. Bu sayede kullanıcılar ikinci ve sonraki sayfalarda karşılaşılan sonuçlara ekstra bir çaba göstermeden göz atabilecek.

Birok kullanıcı son dönemde Google arama sonuçlarının kalitesinin düştüğünden şikayet ediyordu. Bu şikayetler üzerine hareket eden ve sayfasını güncelleyen Google, aynı zamanda yeni özelliği ile de kullanıcılarını memnun etme hedefinde.

Google'dan milyonlarca öğrenciye bilgisayar eğitimi desteği

Mobil kullanım için geçtiğimiz süreçte birçok yenilik getiren şirket masaüstü kullanımı için de yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Şirket, kullanıcıların hava durumu ve hisse senetleri gibi bilgilere kolaylıkla erişmesini sağlamak için ana ekranda widgetlar test ediyor.

Google yeni özellikler ile kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkarma hedefinde. Peki siz yeni Google aramalar sayfası hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.