DOLAR 32,3104 0.14%
EURO 35,0274 0.09%
ALTIN 2.455,940,41
BITCOIN 20076660.324%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Güneyde eyleme katıldı, kuzeyde tutulandı

Güneyde eyleme katıldı, kuzeyde tutulandı

ABONE OL
4 Mart 2019 10:59
Güneyde eyleme katıldı, kuzeyde tutulandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

[responsivevoice voice=”Turkish Female” buttontext=”sesli dinle”]

Güney Kıbrıs’ta, TSK’nın Suriye’nin Afrin şehrinde yürüttüğü askeri harekâtı protesto eden Mohammad Ali, KKTC’ye giriş yaparken tutuklandı

Güney Kıbrıs’ta, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin şehrinde yürütülen askeri harekâtı protesto gösterisine katılan Suriyeli zanlı Mohammad Ali, tutuklandı.

Mahkemede olayla ilgili ifade veren polis çavuşu Ahmet Kavan, 2018 Ocak ayı içerisinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin şehrinde yürütülen PYD (Demokratik Birlik Partisi) ve bunun sözde silahlı örgütü YPG (Halk Koruma Birlikleri’nin yürüttüğü terör faaliyetlerinin sonlandırılması için yapılan askeri harekâtı protesto etmek amacıyla gösteriye katıldığını söyledi.

Kavan, zanlı Mohammad Ali’nin gösteri esnasında KKTC Bakanlar Kurulu tarafından “Yasadışı Cemiyet” olarak ilan edilen YPG’nin (Halk Koruma Birlikleri) sözde bayrağını taşıyarak, “Yasadışı Cemiyete Üye Olma”, “Yasadışı Cemiyeti Savunma ve Teşvik” ve “Yasadışı Cemiyete ait yıkıcı ve propaganda niteliğinde yayınlar” bulundurma suçunu işlediğini anlattı.

Kavan, zanlı Mohammad Ali’nin 2 Mart’ta Mağusa Akyar kara kapısında Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçmek istediği esnada tutuklandığını mahkemeye aktardı.

Polis çavuşu Kavan, zanlının gönüllü ifade verdiğini belirterek, ifadenin teyit tekzibinin yapılması gerektiğini ve suç ile ilgili KKTC’de bağlantılı şahısların olup olmadığının araştırılacağını söyledi. Zanlının, işlemiş olduğu suçların KKTC’nin Anayasal düzenine aykırı suçlar kapsamında olduğunu belirten Kavan, soruşturmanın salimen yürütülmesi için zanlının üç gün süre poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkemede konuşan zanlı Mohammad Ali, polise her şeyi söyleyip, yardımcı olduğunu belirtti.

Yargıç Hale Dağlı, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.


[/responsivevoice]

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.