DOLAR 32,2948 0.06%
EURO 35,0401 -0.15%
ALTIN 2.476,730,44
BITCOIN 21373480.38018%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
İnsan hayatı bu kadar ucuz mu ?

İnsan hayatı bu kadar ucuz mu ?

ABONE OL
18 Ekim 2018 10:38
İnsan hayatı bu kadar ucuz mu ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkeye yasadışı yollardan giriş suçlamasıyla yargılanan 24 yaşındaki Hammud Ahmidi’nin ifadesi, KKTC’nin yasadışı insan trafiği için üssü olarak kullanıldığını ortaya çıkardı

KKTC’YE BIRAKILDILAR: Suriye’deki savaştan kaçan 24 yaşındaki Hammud Ahmidi, Türkiye’de insan tacirlerine, çalışmak üzere Güney Kıbrıs’a götürülmesi için 2.000 dolar verdi. İnsan tacirleri, Ahmidi ve teknedeki 14 kişiyi KKTC’ye çıkarıp ormanlık bir alana bıraktı

DENİZDE 7 SAAT: Ahmidi: Aracıya 2 bin dolar verdim. 8 Ekim’de Mersin’den benimle beraber 14 kişiyi, 7 metrelik bir tekneyle, 7 saat süren bir yolculuk sonunda KKTC’ye getirdiler. Kapalı vana doldurup, ormanlık alana bıraktılar

Suriye’deki savaştan 4 yıl önce ailesi ile kaçmayı başarıp Türkiye’ye kaçan Hammud Ahmidi, Kıbrıs’ta iş bulacağını düşünerek iki bin Dolarını insan tacirlerine kaptırdı.

8 Ekim tarihinde 7 metrelik bir tekne ile 7 saatlik bir yolculuğun sonunda, Güney Kıbrıs’a getirildiğini söyleyerek ormanlık alanda terk edilen Ahmidi, kandırıldığını anlayınca polise sığındı.

Soruşturma amaçlı 6 gündür poliste tutuklu bulunan zanlı dün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargılandı.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda görüşülen davada, Başsavcılık adına Kıdemli Kıdemli Savcı Mustafa Atakara, olayın olgularını aktarıp, zanlının “Yasa dışı” yollardan KKTC’ye giriş suçundan yargılandığını kaydetti.

7 metre teknede 7 saatlik yolculuk
Kıdemli Savcı Mustafa Atakara, Hammud Ahmidi’nin polise verdiği ifadesini mahkemeye aktardı.

Atakara, Ahmidi’nin 2 bin Dolar karşılığında çalışmak için Kıbrıs’a getirilmek üzere insan tacirlerine verdiğini, pasaportu olmadığı gerekçesi ile yasa dışı yollardan Kıbrıs’a gelmek için 8 Ekim tarihinde Mersin’e gittiğini kaydetti.

Kıdemli Savcı, Ahmidi’nin verdiği ifadesinde 7 metrelik teknede tanımadığı 14 Suriyelinin daha olduğunu gece saat 02.00 sıralarında yolculuğa çıktıklarını ve 7 saat sonra karaya çıktıkları yönünde ifade verdiğini belirtti.

Ahmidi’nin ifadesinde, kendilerini erkek bir şahsın karşıladığını ve kapalı bir van araca bindikten sonra 20 dakika içinde ormanlık bir alana bırakıldıklarını kaydeden Atakara, zanlının ifadesini mahkemeye okudu.

“Biraz yürüdüm, 14 kişi yoktu”
Atakara, zanlının ifadesinde yazılanları şöyle aktardı;

“Van araçtan indikten sonra, biraz yürüdüm tanımadığım 14 kişi orda bekliyordu. Geri döndüğümde kimseyi bulamadım, panik oldum ve yolu bulana kadar yürüdüm. Anayola çıkınca taksi buldum, beni şehre getirdi, biraz dolaşınca Güney Kıbrıs’ta olmadığımı anladım. Taksi bulup beni polise götürmesini istedim daha sonra yardım için polise sığındım. Suçumu kabul ediyorum, 6 gündür hapisteyim her insan hata yapar annem hasta benim burada olduğumu sadece kardeşlerim biliyor, özür diliyorum.”

Dündar: Detaylı ifadesi kararda dikkate alındı
Yargıç Meltem Dündar, zanlının yargılandığı suçun 3 yıla kadar hapislik cezası olduğuna değinerek olgular ve zanlının kişisel durumunun önem arz ettiğine vurgu yaptı.

Ahmidi’nin olayı fark edince polise sığındığını, detaylı bir ifade verdiğine değinen Dündar, zanlının izahatının dikkate alındığını belirtti.

Dündar, son olarak zanlının insan tacirlerine para verip ne koşullarda giriş yaptığını izahat eden Hammud Ahmidi’nin 5 gün hapislik cezasına çarptırıldığını söyledi.

Ahmidi’nin 19 Ekim tarihinde sınır dışı edileceği öğrenildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r